updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #1aCatHFem: Segon i tercer tenen dures proves a Igualada i Sant Cugat

L'Igualada i Sant Cugat intentaran frenar el segon i el tercer Foto: oargracia.cat i handbolsantcugat.org L'Igualada i Sant Cugat intentaran frenar el segon i el tercer

Aquest cap de setmana es juga la 2a jornada de la segona fase amb partits destacats a Igualada i Sant Cugat.

En aquesta categoria per normativa pujaran a Lliga Catalana els TRES PRIMERS de la fase d'ascens (posem en blau els que ocupen aquestes posicions), i baixaran a 2a Catalana els QUATRE ÚLTIMS de la fase de permanència (posem en vermell als que ocupen aquesta places)
NORMATIVA

En la Proposta de Reestructuració de categories que es presentarà a l'Assemblea del maig, dels equips d'aquesta categoria pujarien a Lliga Catalana Or els 3 primers de la fase d'ascens, anirien a Lliga Argent (que de fet vindria a ser mantenir la categoria) els tres següents. La resta jugarien a la 1a Catalana (que vindria a ser un descens, ja que passarien a l'última categoria femenina).

FASE D'ASCENS

Sant Cugat (6è)- Sant Quirze B (3r), dissabte 16 h
Ampolla (9è)- Montcada (10è), diumenge 12 h
Cardedeu (4t)- La Garriga (5è), diumenge 17:30 h
Igualada (7è)- Garbí (2n), diumenge 18:30 h
OAR Gràcia B (1r)- Gavà B (8è), diumenge 18:45 h

El líder, amb l'ascens molt ben encarrilat, té un partit molt assequible davant un filial gavanenc que ha anat perdent pistonada a mesura que avançava el campionat i ja porta cinc partits sense guanyar.

Més complicat ho pot tenir el segon classificat, el Garbí. Les garbinenques només han perdut un partit en tota la temporada (a Montcada), però ara visiten l'únic equip que aquesta temporada ha pogut derrotar l'OAR Gràcia B (per 27-24).

També complicada la papereta que té el tercer classificat, el Sant Quirze B, que visita un Sant Cugat que va començar molt fort guanyant a La Garriga i com que havia començat molt endarrerit no pot perdre cap ocasió de retallar distàncies.

Interessant derbi vallesà a Cardedeu, entre dos equips separats per un sol punt i que podien sortir beneficiats (el guanyador clar) d'una possible derrota del filial kiri a Sant Cugat.

L'altre partit en Terres de l'Ebre enfronta els dos últims classificats, que estan molt lluny de la zona de privilegi.

FASE PERMANÈNCIA

Lleida B (5è) - Cerdanyola (8è), dissabte 18 h
Santpedor (7è)- Canovelles (1r), diumenge 16 h
Perelló (3r)- Banyoles (6è), diumenge 17:30 h
Laietà Argentona (2n) - Sarrià (4t), diumenge 20 h

En aquest grup està tot encara molt obert, amb els vuit equips lluitant per evitar les quatre places de descens. Només quatre punts separen el cuer del quart lloc que marca la salvació i en la primera jornada alguns equips de la part baixa com Lleida B i Cerdanyola, ja van donar sorpreses. Precisament aquests dos equips s'enfronten en l'únic duel entre equips que ara mateix estan en zona de descens.

L'únic partit entre equips en zona de salvació, i també entre equips guanyadors de la 1a jornada, es juga a Argentona, on reben la visita del Sarrià. Tots dos equips van començar guanyant i per tant aquest seria el partit de la jornada.

En els altres dos partits s'enfronten equips perdedors de la jornada inaugural d'aquesta fase. A Santpedor reben el Canovelles, que va amb un bon coixí de punts , ja que és el líder i en canvi les santpedorenques porten ja tres derrotes seguides i només han guanyat un dels últims 13 partits. Una nova derrota les deixaria molt tocades.  Al Perelló l'equip local sembla favorit davant un equip banyolí que només ha guanyat un dels 10 últims partits.

Entrevistes