updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

França vs Noruega: La lògica contra la il·lusió

França vs Noruega: La lògica contra la il·lusió Foto: @hand2017

Després d'unes semifinals i un partit pel bronze espectaculars i amb un altíssim nivell d'emoció, aquest diumenge (17:30h TDP) arriba el torn de la gran final del Mundial 2017. L'amfitriona contra Noruega; la pressió del favorit contra la il·lusió del "res a perdre".

Amb un país al darrere i l'AccorArena de París ple a rebentar donant-los suport, els de Didier Dinart tenen el repte d'aconseguir guanyar el Mundial sense haver perdut cap partit, repetint la gesta que van aconseguir els "bleus" el 2001 (ho expliquen els companys de Handstation en aquest article). Al davant es trobaran una Noruega en ascens plena d'ambició i sense res a perdre, que sí que ha perdut un partit en aquest mundial... precisament contra França. Un enfrontament que ja va permetre veure un gran nivell d'handbol, això sí en un partit però dominat pels francesos amb cert control (VÍDEO RESUM).

Del bloc francès en destaca la seva solidesa defensiva i el seu repartiment ofensiu entre molts jugadors, entre els que destaquen Remili (33 gols), Mahe (32), Ludo Fabregas (28), Nico Karabatic (25), Michael Guigou (22) i Valentin Porte (20), amb un total de 249 gols i un 65%. El conjunt noruec se sustenta en menys jugadors que porten el pes en atac descatant Kristian Bjornsen (41 gols), Sander Sagosen (40), Bjarte Myrhol (38), Magnus Jondal (27) Tangen (21) i Lie Hansen (21), per un total de 248 gols i un 63% d'efectivitat.

Rejoveniment a les porteries

Després del gran europeu de Noruega, es comentava que un dels punts dèbils per poder aspirar a tot era la seva porteria. En aquest Mundial han sabut redreçar aquest aspecte gràcies a un jove Torbjorn Bergerud (22 anys i 199 cm) amb un 34% (de 225 llançaments) i amb el bon recanvi d'Espen Christensen (31 anys) amb un 43% d'aturades (de 65 llançaments). El que fins ara era titular, Ole Erevik (36 anys) ha tingut una presència testimonial amb un 15%. Des de la canonada que li va clavar Karabatic en el primer partit i que li va trencar les ulleres (que porta per un despreniment de retina), que ha cedit la seva plaça al teòric tercer porter de l'equip.

Pel que fa a la porteria francesa, Gerard Vincent (31 anys) amb un 40% d'aturades ha estat una mica per sobre del veterà "Titi" Omeyer (40 anys), que s'ha quedat però en uns bons 34% i encara amb més minuts jugats. Un gran tàndem que posarà les coses complicades un cop més als noruecs.

Veurem què passa aquest diumenge a partir de les 17:30h (en directe per Teledeporte) entre dos equips que es tindran encara més estudiats que fa dues setmanes. Veurem si com en l'anterior duel França aconsegueix obrir forat, o al contrari el partit es manté igualat. EN aquest cas veurem si algun dels tècnics pot tenir encara algun as guardat a la màniga.

FINAL Mundial d'Handbol 2017:
FRANÇA - NORUEGA, diumenge 17:30h

Fabregas segueix pràcticament infal·lible

Com ja sabeu, la final comptarà amb un representant nord-català, el jugador de Banyuls de la Marenda Ludovic Fabregas. Un jove valor de 20 anys que juga al Montpellier, del que n'hem parlat diverses vegades i que segueix allargant la seva ratxa d'efectivitat. Si ja ho destacàvem fa uns dies en l'article "Fàbregas i Balaguer entre els més efectius del Mundial", en semifinals va seguir millorant els seus números amb un 3 de 3 que el deixa just abans de la final amb 28 gols de 30. Hi deu haver algun "equip-top" que no el tingui a la seva agenda?

VÍDEO: Resum del partit per la medalla de Bronze

VÍDEO: Resum Semifinal França - Eslovènia

VÍDEO: Resum Semifinal Croàcia - Noruega

Entrevistes