updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Espanya trepitja Dinamarca i és campiona del món per segon cop

No hi ha hagut color. La selecció espanyola, amb set catalans a les seves files, ha passat per sobre de la gran favorita. Un equip, Dinamarca, irreconeixible, enfonsat, amb les estrelles apagades i sense cap mena d'encert, que s'ha vist trepitjat per una selecció espanyola comandada magistralment per Joan Cañellas, que ha fet 7 gols i s'ha convertit en un dels millors del partit. Un títol mundial, però, cuinat des de la defensa espanyola i les aturades d'Arpad Sterbik.

L'inici de partit ha estat un com un preludi del que acabaria passant. Valero ha confiant en Antonio Garcia a l'equip titular i aquest li ha respost amb el primer gol. Cañellas dirigia perfectament i ha fet el segon, i Guardiola de contraatac ha fet un 3-0 que ha provocat el primer temps mort dels danesos. Veien que alguna cosa no anava bé, i han provat d'arreglar-ho.

Poc a poc s'han refet. Hansen ha fet el seu primer gol, i Eggert (màxim golejador del Mundial) en feia dos que posaven els seus a un sol gol. El més encertat era Sondegraard que ha fet el 9-8 quan quedaven deu minuts del primer temps. Però llavors un parcial de 9-2 dels espanyols gairebé ha sentenciat el partit al descans. Als danesos els quedava la carta de la gesta heroica. Els quedaven 30 minuts per desfer tots els errors que havien comès, i que els feien marxar al descans perdent 18-10.

Els vikings s'enfonsen

Una metàfora fàcil és dir que a la segona meitat els "hispanos" han acabat d'enfonsar el vaixell de vikings. Però potser encara ens quedaríem curts. Els Hansen i companyia han semblat titelles i només sortir a la segona meitat han encaixat un altre parcial de 8-1 que els deixava a 15 gols a falta de vint minuts. Mentre els espanyols seguien pletòrics, els danesos feien errades de nens petits. Se'ls escapaven les pilotes, fallaven xuts fàcils, però sobretot xocaven una i altra vegada amb la muralla liderada per Viran Morros i Gedeón Guardiola.

Espanya avui no ha necessitat ni els gols dels seus màxims golejadors (Tomàs i Rocas). No els feia falta. Avui han els estilets han estat Calñellas, Valero Rivera, Maqueda i Aguinagalde. Pels danesos, cap jugador ha sabut reaccionar. Sabien que el partit estava sentenciat, i només era un compte enrere per veure com els espanyols aixecaven la copa provocant l'eufòria d'un Palau Sant Jordi que avui sí que els ha donat el caliu que reclamaven.

Espanya 35-19 Dinamarca

ESPANYA: Arpad Sterbik (12 aturades) i José Manuel Sierra (2), porters; Alberto Entrerríos (3), Albert Rocas, Jorge Maqueda (5), Víctor Tomàs (1), Sarmiento (1), Aguinagalde (5), Joan Cañellas (7), Àngel Montoro (2), Viran Morros (1), Ruesga, Antonio Garcia (2), Valero Rivera (6), Aitor Ariño i Gedeón Guardiola (2).
DINAMARCA: Landin (6 aturades) i Green (10), porters; Mortensen, Eggert (3), Markussen (2), Lauge (1), Spellerberg, Noddesbo (1), Svan, Lindberg (1), René Toft, Mollgard (4), Henrik Toft (1), Mikkel Hansen (2), Nielsen.

L'aportació dels catalans

Joan Cañellas (7 gols de 8 llançaments)
Valero Rivera (6 gols de 9 llançaments)
Antonio García (2 gols de 4)
Viran Morros (1 gol de 1)
Víctor Tomàs (1 gol de 2)
Albert Rocas (0 de 1)
Aitor Ariño

Entrevistes