updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Cop d'efecte d'Espanya contra Hongria, tot esperant Croàcia

La selecció d'Hongria de Lazlo Nagy ha caigut 22 a 28 a la pista de la Caja Mágica plena a vessar, contra una selecció espanyola que no ha pogut obrir el marcador fins el tram final, però de manera prou contundent. La gran actuació d'Arpad Sterbik, i l'encert ofensiu de Rocas, Tomas i Sarmiento han estat alguna de les claus del triomf que deixa els de Valero Rivera amb el segon lloc de grup assegurat. Dissabte es jugaran la primera plaça contra Croàcia.

La primera meitat ha estat molt igualada i ha acabat amb empat a 14 que ho deixava tot per decidir a la represa, amb un pavelló amb un ambient sensacional. Els hongaresos han superat bé la defensa 6:0 dels espanyols, fins que Valero ha col·locat una mixta d'Aitor Ariño sobre Laszlo Nagy.

A la segona, els hongaresos –amb menys conjunt que Espanya– han aguantat molt bé fins el minut 18 quan perdien d'un sol gol (19-20), però quatre gols seguits de Rocas, Ruesga, Antonio Garcia i Montoro han obert el marcador. Això ha enfonsat els hongaresos i ha propiciat una gran fase de joc dels espanyols que han acabat fent un parcial de 1-8 sentenciant el partit (20-28) i donant un veritable cop d'efecte per encarar el darrer partit de la primera fase amb garanties per intentar acabar primers de grup.

L’aportació dels catalans

Víctor Tomàs (6 gols de 7)
Albert Rocas (5 de 8 gols. 1 de penal)
Antonio Garcia (2 gols de 4)
Valero Rivera
Aitor Ariño (0 de 2 gols. Molt encertat fent la defensa mixta)
Joan Cañellas
Viran Morros

Entrevistes