updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Joan Cornella (Sydney): "Volem seguir demostrant que l’handbol a Oceania millora"

Joan Cornella en un partit recent de preparació Foto: FB Sydney University Joan Cornella en un partit recent de preparació

Aprofitem els dies previs a la Superglobe per parlar amb tot un "habitual" d'aquest Mundial de Clubs, el barceloní Joan Cornella, que a Catalunya juga amb l’Handbol Poblenou de Lliga Catalana.

És la teva tercera presència a una Superglobe, com l’encareu des del Sydney University?
Estem molt contents de poder tornar a participar. Tenim l’objectiu de millorar els resultats de la passada edició i seguir demostrant que l’handbol a Oceania està millorant any rere any. Encarem aquesta edició amb molta il·lusió i amb el convenciment de que podem fer un molt bon paper.

Penseu que podeu donar la sorpresa amb l’Al Sadd?
Segur que si. Tenim un equip molt fort i amb molta qualitat individual. Estem segurs de que podem repetir l’èxit del 2015 i guanyar davant l’equip local. És el nostre objectiu principal.

Els estudis van portar-te a Austràlia i això –i el teu bon nivell– t’han permès mantenir-te en el millor equip del continent. Segueixes estudiant allà? Com veus l’evolució de l’equip?
Sí, fins ara he estat vivint a Sydney, estudiant i treballant, tot i que aquest curs vinent torno cap a Barcelona. Han sigut uns anys esplèndids en un país espectacular però toca tornar cap a casa! L’equip sempre evoluciona positivament, penso que cada any aconseguim formar un equip amb més nivell que l’any anterior, tot i les dificultats ja que és complicat portar gent a jugar a un país on l’handbol no és conegut. De totes formes, sens dubte cada any fem un pas endavant, aquest és l’any que portem l’equip més preparat.

T’has plantejat en un futur nacionalitzar-te australià i poder jugar amb la selecció del país?
És complicat, per aconseguir la nacionalitat has de seguir una sèrie de passos i acumular uns quants anys vivint al país. Com que l’handbol no és un esport principal, és molt complicat aconseguir un visat a través de l’esport. De totes maneres torno cap a Barcelona, així que no crec que sigui una opció!

En aquest anys has vist una evolució de l’handbol a Austràlia? Té impacte mediàtic la Superglobe?
Sí, cada vegada hi ha més gent darrera de l’handbol i en els últims anys està creixent bastant, tot i que està a anys llum de Europa a nivell mediàtic, s’està seguint una bona línia de treball i la millora és una realitat. Si que té un impacte i la gent que segueix l’handbol en parla bastant, però és una minoria.

Li veus possibilitats de creixement o és difícil prendre-li terreny a esports com el rugbi o el futbol australià?
El rugby i el FA son paraules majors a Austràlia. Són un món apart, tenen moltíssima tradició i seguidors. Òbviament li veig possibilitats de creixement, però veig gairebé impossible arribar al nivell d’esports amb un moviment mediàtic tan ampli. Estic segur que la gent que mou l’handbol a Austràlia seguirà treballant de valent perquè poc a poc continuï creixent!

Entrevistes