updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Barça guanya el derbi davant un bon Granollers

Gonzalo va ser protagonista amb 28 aturades, aquí una davant Víctor Sáez Foto: Jordi Vilas Gonzalo va ser protagonista amb 28 aturades, aquí una davant Víctor Sáez

Ahir dimarts es va disputar el primer derbi català de la temporada a la Lliga Asobal i el Barça el va guanyar en un bon partit a l'Olímpic.

Després d'un cap de setmana triomfal a nivell europeu, i amb els dos equips acusant esforç i viatge (sobretot els granollerins que havien jugat un dia més tard a Eslovènia, que no pas els blaugrana a Polònia) ahir dimarts es va disputar el primer derbi de la temporada en la Lliga Asobal, amb el record dels dos derbis estranys, o com a mínim poc habituals, viscuts la temporada passada amb un 19-43 a l'Olímpic i un 28-29 al Palau Blaugrana.

L'equip local es va veure de seguida que no tenia cap ganes de portar el partit a un ritme alt en el qual podia sortir molt escaldat. Després de cada gol rebut els d'Antonio Rama s'ho agafaven amb calma i feien atacs molt llargs, i això els va permetre frenar la previsible sortida en tromba blaugrana. Amb la parella Popovic - Antonio Garcia al centre de la defensa mantenien força ben controlat l'atac rival, tot i la dificultat que presenta frenar a un pivot com Ludovic Fàbregas, i a una primera línia que ara mateix no és titular i que tampoc estava massa inspirada. I això els va permetre arribar a l'equador amb el mèrit d'haver encaixat només 6 gols de l'equip blaugrana. 

També durant els primers minuts ja es va començar a veure també la bona actuació dels dos porters, amb aturades més espectaculars de Bombom Almeida, però amb una tremenda seguretat en Gonzalo, que va arribar a un altíssim percentatge al llarg del partit, ni més ni menys que amb 28 aturades de 51 xuts rebuts entre pals. I al tram final de la primera part van ser les aturades de Gonzalo les que van permetre que el seu equip obrís forat, tot i que els granollerins van replegar molt bé concedint només dos gols de contraatac al Barça en tot el partit.

A la represa el Fraikin va tornar a sortir molt concentrat defensivament i altra vegada només van encaixar 6 gols en els primers 15 minuts. I ara amb una mica més d'eficàcia en atac, cosa que els va permetre reduir una mica la diferència fins el 16-20, guanyant per tant el parcial fins l'equador de la segona part. Però altra vegada el Barça, amb el seu superior potencial, va prémer l'accelerador i va ampliar la diferència fins els sets gols.

FRAIKIN GRANOLLERS 23-30 FC BARCELONA LASSA

FRAIKIN BM GRANOLLERS: Almeida (35% d'aturades); Gassama, Oswaldo, Ian Tarrafeta (2), Antonio Garcia (5), Adrià Figueras (8), Víctor Sàez (2), Sergi Franco (2), Àlex Márquez (4), Pol Valera, Popovic, Marc Garcia, Borja Lancina, Vukasin, Pol Blanchart. 23 gols de 58 xuts amb un 40% d'eficàcia. 2 exclusions.

FC BARCELONA LASSA: Gonzalo Pérez de Vargas (55% d'aturades); Aleix Gómez (5), Dolenec (1), Entrerríos (4), N'Guessan (2), Duarte (1), Ludovic Fàbregas (4), Víctor Tomàs (1), Dika Mem (1), Andersson (3), Palmarsson (2), Aitor Ariño (1), Mortensen (5), Sorhaindo, Thiagus Petrus. 30 gols de 50 xuts amb un 60% d'eficàcia. 2 exclusions.

PARCIALS CADA 5': 3-3, 3-4, 4-6, 7-8, 8-11, 9-14 descans; 12-16, 13-19, 16-20, 17-24, 22-29, 23-30.

Entrevistes