updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Comença l'Europeu 2022 a Eslovàquia i Hongria

Comença l'apassionant Europeu 2022 que es disputa a Eslovàquia i Hongria i on Espanya defensa el títol aconseguit l'any 2020 a Estocolm.

Aquest dijous ha començat un apassionant campionat d'Europa d'handbol on la renovada selecció de Jordi Ribera defensa el títol aconseguit fa dos anys a Estocolm superant Croàcia a la final per 22-20 i a on ja havia revalidat l'aconseguit el 2018 a Croàcia derrotant a la final a Suècia (29-23).

El tècnic de Sarrià de Ter ha cridat per aquesta cita a 19 jugadors, entre els quals hi ha set jugadors catalans, que són Aitor Ariño (Barça), Aleix Gómez (Barça), Antonio Garcia (Granollers), Adrià Figueras (Chartres), Ferran Solé (PSG), Ian Tarrafeta (PAUC d'Aix-en-Provence) i Joan Cañellas (Kadetten Schaffhausen) més dos jugadors més del Barça (Gonzalo Pérez de Vargas i Ángel Fernández) i un del Fraikin Granollers (Chema Márquez). Completen el combinat espanyol: Rodrigo Corrales (Veszprem), Sergey Hernàndez (Benfica), Agustín Casado (BM Logroño), Iñaki Peciña (PAUC), Gedeón Guardiola (Lemgo), Eduardo Gurbindo (Dinamo Bucarest), Jorge Maqueda (Veszprem), Miguel Sánchez- Migallón (PAUC d'Aix-en-Provence) i Kauldi Odriozola (Bidasoa Irun).

Recordem les seleccions que van obtenir els dos últims títols, ja de la mà de Jordi Ribera, i marcats en negreta els jugadors que ara repeteixen:

2018: Gonzalo Pérez de Vargas, Rodrigo Corrales, Arpad Sterbik, Julen Aguinalgalde, Aitor Ariño, David Balaguer, Joan Cañellas, Alex Dujshebaev, Daniel Dujshebaev, Raúl Entrerríos, Ángel Fernández, Adrià Figueras, Iosu Goñi, Gedeón Guardiola, Eduardo Gurbindo, Viran Morros, Valero Rivera, Daniel Sarmiento, Ferran Solé.

2020: Gonzalo Pérez de Vargas, Rodrigo Corrales, Julen Aguinalgalde, Aitor Ariño, Joan Cañellas, Alex Dujshebaev, Daniel Dujshebaev, 
Raúl Entrerríos, Ángel Fernández, Adrià Figueras, Aleix Gómez, Iosu Goñi, Gedeón Guardiola, Jorge Maqueda, Viran Morros,  Daniel Sarmiento, Ferran Solé.  

Els sis grups de la 1a fase

GRUP A: Dinamarca, Eslovènia, Macedònia del Nord i Montenegro
GRUP B: Països Baixos, Portugal, Islàndia i Hongria
GRUP C: Sèrbia, França, Croàcia i Ucraïna
GRUP D: Alemanya, Austria, Bielorússia, Polònia
GRUP E: Suècia, Espanya, República Txeca i Bòsnia Herzegovina
GRUP F: Noruega, Rússia, Lituània i Eslovàquia

Dos equips de cada grup es classifiquen per a la Main Round, on es formaran dos grups de 6 equips, per un costat els dos primers dels grups A, B i C, i per un altre els dos primers dels grups D, E i F. 

Com es pot veure no falta cap selecció important i a més no sembla que cap partit pugui ser fàcil per a cap dels favorits, i pel fet de classificar-se només dos equips de cada grup, l'exigència serà màxima des del primer dia.

EL PALMARÈS DE L'EUROPEU

Com es pot veure Espanya no és la selecció que té més títols, ja que és Suècia amb quatre, però sí la que ha aconseguit més medalles (2 ors, 4 plates i 2 bronzes) en aquesta competició que, possiblement, és més exigent que el Campionat del Món o els Jocs Olímpics, on solen haver-hi partits més senzills per la participació d'equips d'altres continents que no estan al nivell de l'europeu.

SEGUIMENT

1a jornada.- Victòria treballada d'Espanya davant la República Txeca en el debut

En la primera jornada l'equip espanyol va haver de treballar de valent per superar un rival en teoria força assequible com era al República Txeca. La selecció de Jordi Ribera va portar quasi sempre el control del partit però no va poder acabar de trencar-lo i va acabar guanyant per un ajustat 28-26.

La gran sorpresa la va protagonitzar la selecció dels Països Baixos que amb Steins (central del PSG) dirigint i Kay Smits (Magdeburg) anotant 11 gols, va derrotar una de les seleccions amfitriones, com és Hongria.

Els tres equips nòrdics (Suècia, Dinamarca i Noruega) ja van posar de manifest la seva condició de favorits amb les victòries més clares.

Entrevistes