updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Alemanya eurocampiona després d'assecar l'atac espanyol

La gran actuació d'Andreas Wolff va marcar el matx Foto: EHF La gran actuació d'Andreas Wolff va marcar el matx

Aquest diumenge no era el dia de la selecció espanyola. Un inici de 7 a 2 va marcar un partit en que el porter Andreas Wolff es va erigir com el gran líder d'una Alemanya sorprenentment campiona d'Europa 12 anys després.

La renovació forçada per les moltes baixes ha resultat ser el millor dels bàlsams per una selecció alemanya que feia molts anys que no entrava en les travesses per cap títol. El tècnic islandès Dagur Sigurdsson ha donat un gran impuls a una jove selecció que va derrotar sense contemplacions a una Espanya que va arribar massa cansada i va jugar el seu pitjor partit en el dia decisiu. Quarta medalla de plata europea per Espanya, que segueix sense aconseguir el màxim títol continental.

La defensa alemanya va estar a un gran nivell d'intensitat al llarg de tot el partit i va aconseguir una cosa realment complicada, fer que els pivots espanyols no anotessin ni un sol gol tot i que ens certs moments van jugar amb doble pivot (Julen 0 de 2 i Baena 0 de 1). Sí que és cert que van forçar molts penals i exclusions, però això no va impedir que se li fes de nit a Espanya en molts moments i que es marxés al descans amb clar domini alemany  (10-6).

Les coses no van canviar a la segona meitat, i va quedar clar que no era el dia d'Espanya quan Valero Rivera i Joan Caéllas van fallar dos penals seguits. Un parcial de 7 a 4 a l'inici de la segona meitat pràcticament va sentenciar el matx, no per ser un parcial exagerat sinó pel fet que que la diferència ja havia crescut a 7 gols (17-10) i els homes de Manolo Cadenas no trobaven solucions per superar la muralla germànica. Una final que prometia molt, però que va quedar sentenciada molt abans del final.

Alemanya 24-17 Espanya

ALEMANYA: Andreas Wolff (16 aturades, 48%), porter; Sellin (1), Reichmann (3), Wiede, Pekeler (2), Strobel (1), Schmidt (1), Fath (3), Hafner (7), Dahmke (4), Kühn (1), Pieczkowski i Kohlbacker (1). 
ESPANYA:
Sterbik (14 aturades, 37%) i Gonzalo Pérez de Vargas, porters; Víctor Tomas (4), Raul Entrerríos (5), Julen Aguinagalde, Cristian Ugalde (1), Joan Cañellas (1), Viran Morros, Antonio García (2), Rafa Baena, Valero Rivera (1), Gedeón Guardiola, Juan Del Arco, Alex Dujshebaev (3), Eduardo Gurbindo i Jorge Maqueda. 

Millors moments de la Final

 

Entrevistes