updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Set jugadors catalans en busca del títol Europeu a Dinamarca

Aquest diumenge a la tarda es dóna el tret de sortida a l'Euro-2014 d'Handbol, la gran cita de seleccions masculines d'aquesta temporada. Un campionat molt atractiu que es jugarà a Dinamarca, amb la selecció amfitriona com a principal favorita. Després de la seva humiliant derrota ara fa un any a la final del Mundial a Barcelona contra Espanya, la selecció liderada per Mikkel Hansen tindrà ganes de treure's l'espina que tenen clavada davant dels seus.

Però lògicament una altra de les seleccions candidates al triomf és la selecció espanyola que debutarà aquest diumenge (18:15h) contra Hongria, un combinat a priori temible però que no podrà comptar amb l'exblaugrana Laszlo Nagy per lesió. Fa poc més d'una setmana es va confirmar que la gran estrella hongaresa no podria participar a l'Europeu per una greu lesió al genoll, que l'obligarà a passar pel quiròfan i segurament el tindrà de baixa fins a final de temporada. Una molt mala notícia pel món de l'handbol que perd un dels referents en aquest campionat. També Espanya començarà sense un dels seus referents, el pivot Julen Aguinagalde, que es troba però a Dinamarca fent treball de recuperació.

Set catalans amb Espanya

Albert Rocas (Kolding)
Víctor Tomàs (FC Barcelona)
Viran Morros (FC Barcelona)
Cristian Ugalde (Veszprem)
Joan Cañellas (Hamburg)
Antonio García (PSG Handball)
Valero Rivera (Nantes)

També cal destacar que hi ha gran quantitat de jugadors formats a casa nostra com els porters Gonzalo Pérez de Vargas (cedit al Tolouse pel Barça) i José Manuel Sierra (PSG), el lateral Jorge Maqueda (Nantes) o el pivot Juan Andreu (Hannover). També hi ha els actuals blaugranes Eduardo Gurbindo, Raúl Entrerríos i Dani Sarmiento. Completen la selecció l'alacantí Gedeón Guardiola (Rhein Neckar Lowen) i l'asturià Carlos Ruesga (Veszprem). La selecció espanyola estarà dirigida per Manolo Cadenas amb el suport de Chechu Villaldea. 

Els altres partits d'aquesta primera jornada de diumenge 12 de gener són:

- Islàndia-Noruega (16h)
- República Txeca-Àustria (18h)
- Dinamarca-Macedònia (20:30h)

Entrevistes