updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Barça obté el seu onzè títol europeu, superant un gran Kielce en els penals

Gonzalo ha aixecat l'onzena Champions del Barça d'handbol Fotos: @FCBHandbol Gonzalo ha aixecat l'onzena Champions del Barça d'handbol

El cap de setmana es posava el punt i final a la temporada d'handbol amb la Final Four de la Champions, i el Barça ha aconseguit el títol després d'una memorable final davant del Kielce.

El Barça, que defensava el títol, ha aconseguit el que ningú havia fet fins ara: guanyar dues Champions seguides en la Final Four de Colònia. Si la temporada passada va ser de la mà de Xavi Pascual, en aquesta ha estat de la mà d'Antonio Carlos Ortega, que com a jugador havia estat membre del memorable "Drean Team" que va guanyar cinc Copes d'Europa seguides.

L'equip blaugrana ho ha aconseguit davant del que era el màxim favorit per aconseguir el títol, el Kielce de Talant Dujshebaev, que durant la temporada havia derrotat dues vegades l'equip blaugrana. Amb aquest el Barça arriba ja als onze títols europeus, quatre d'ells aconseguits des que la fase final es disputa a Colònia, en la que és la gran festa de l'handbol de clubs.

ELS RESULTATS

SEMIFINALS (DISSABTE 18 juny)
Veszprem 35-37 Kielce
Kiel 30-34 BARÇA

JORNADA FINAL (DIUMENGE 19 juny)
Tercer i quart lloc: Kiel 37-35 Veszprem
Final: BARÇA 37-35 Kielce

LA FINAL: BARÇA 37-35 KIELCE

BARÇA: Gonzalo Pérez de Vargas, Leo Maciel porters; Aleix Gómez (10), Dika Mem (6), Luka Cindric, Timothey N'Guessan (4), Ludovic Fàbregas (2), Ángel Fernández (3), Blaz Janc (1), Melvyn Richardson (3), Domen Makuc (1), Aitor Ariño (3), Thiagus Petrus (1), Ali Zein (2), Youssef Ben Ali, Haniel Langaro (1).
KIELCE: Andreas Wolff, Kornecki porters; Moryto (6), Álex Dujshebaev (4), Daniel Dujshebaiev (4), Karalek (3), Tournat (2), Kulesh (4), Nahi (2), Karacic (4), Gebala, Vujovic (4), Sicko (2), Sánchez-Migallón, Olejniaczak, Paczkowski

La final ha estat un gran partit d'handbol, amb tots els ingredients necessaris per gaudir del nostre magnífic esport. Igualtat, fortes defenses, gols espectaculars, aturades sensacionals dels porters i gran emoció fins un final que ha arribat en la tanda de penals, afavorint al Barça, que ha aconseguit el seus onzè títol europeu.

Durant la primera part el Barça s'ha mostrat molt fort en defensa i efectiu en atac, dominant en diverses ocasions de tres gols (des del 7-4 fins al 10-7). No obstant això, en el tram final l'equip polonès ha equilibrat la situació i s'ha arribat al descans amb un  ajustat 14-13, gràcies a un contragol d'Aleix Gómez quasi sobre la botzina, després que Sicko hagués empatat a 13.

A la represa s'ha vist clar que Luka Cindric no estava en disposició de portar les regnes del joc blaugrana i Carlos Ortega ha hagut d'anar buscant solucions. Pel central han passat Domen Makuc i Blaz Janc, i el Kielce s'ha posat per davant abans de l'equador del segon temps amb el 20-21 i mantenint-se per davant fins al 23-24.

Un dels millors gols del partit marcat per Aitor Ariño

En els últims minuts Ortega ha optat per situar com a central a Melvyn Richardson, que ha fet un partit esplèndid, col·laborant decisivament a tornar a posar per davant al Barça. També Dika Mem ha tornat a aparèixer, però ha fallat el que podia ser un definitiu 29-27 i això ha donat opció al Kielce d'empatar gràcies a un gol del pivot Karalek sobre el temps, que ha forçat la pròrroga.

En el temps suplementari hi ha hagut intercanvi de gols i en el tram final quan el Kielce s'ha posat per davant amb dos gols des dels 7 metres de Moryto, Aitor Ariño i Dika Mem, els han igualat per portar la decisió als llançaments de penals.

En els llançaments des dels 7 metres Aleix Gómez, Dika Mem, Ali Zein i Melvyn Richardson han estat encertats, Gonzalo ha estat decisiu aturant el llançament d'Álex Dujshebaev i finalment Ludovic Fàbregas ha superat Wolff per donar el títol al Barça.

L'aturada de Gonzalo en la tanda de penals i les seves declaracions, i el gol de Fàbregas

Les declaracions d'Antonio Carlos Ortega

LA SEMIFINAL: KIEL 30-34 BARÇA

BARÇA: Gonzalo Pérez de Vargas, Leo Maciel porters; Aleix Gómez (12), Dika Mem (4), Luka Cindric (3), Timothey N'Guessan (3), Ludovic Fàbregas (2), Ángel Fernández (3), Blaz Janc (2), Melvyn Richardson, Domen Makuc, Aitor Ariño (1), Thiagus Petrus, Ali Zein, Youssef Ben Ali (1), Haniel Langaro (3).
Pel Kiel van destacar Wiencek (7) i Reinkind (6).

El Barça no ho va tenir fàcil per superar la semifinal, tot i les dues baixes important que tenia l'equip alemany (Sagosen i Pekeler). L'equip de Filip Jicha va mantenir un alt nivell ofensiu durant la primera part i es va arribar al descans amb un mínim avantatge blaugrana de 18-19.

A la represa la defensa blaugrana es va anar entonant i Gonzalo va aportar molt més que al primer temps i d'aquest manera el Barça va agafar cinc gols d'avantatge a l'equador del segon temps (24-29), i ja va controlar bé la situació fins al final.

Entrevistes