updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Kielce torna a conquerir el Palau Blaugrana sis anys després

Foto: ehfcl.eurohandball.com El Kielce celebrant el seu triomf al Palau Blaugrana Foto: ehfcl.eurohandball.com

El partit número 500 del Barça a Europa ha acabat amb derrota davant del Kielce, que torna a guanyar al Blaugrana sis anys després.

BARÇA 30-32 KIELCE

BARÇA: Gonzalo Pérez de Vargas i Leo Maciel porters; Aleix Gómez (3), Dika Mem (7), Domen Makuc (3), Timothey N'Guessan (7), Ludovic Fàbregas (5), Aitor Ariño (2), Blaz Janc, Ángel Fernández (1), Thiagus Petrus, Ali Zein, Melvyn Richardson, Luka Cindric (1), Haniel Lamgaro (1), Artur Parera.
El màxims golejadors del Kielce han estat els extrems Moryto (7) i Nahi (6), seguits per Sicko i Àlex Dujshebaev (4, cada un), Karalek i Vujovic (3, cada un).

El Barça celebrava el seu partit número 500 a Europa, però la celebració no ha acabat com es volia, ja que el Kielce, sis anys després, ha tornat a guanyar al Palau Blaugrana, quan ningú més ho havia fet en aquest recinte en competició europea. Recordem que ho sí que ho va fer el Fraikin Granollers la temporada 2017-18 a la Lliga.

L'equip polonès ha començat molt ficat en el partit (4-5 als 7 minuts) i ja es veia a venir que costaria guanyar. Però el Barça ha tingut uns minuts magnífics i amb un parcial de 6 a 1 ha agafat quatre gols d'avantatge a l'equador de la primera part (10-6).  Però no s'ha encongit el Kielce i aprofitant una superioritat, marcant dos gols a porta buida, quan el Barça atacava sense porter, ha aconseguit fer un parcial de 0 a 4 i empatar el partit. I en ple desconcert blaugrana ha arribat al descans amb un 16-19, després de marcar-li 13 gols al Barça en menys de 13 minuts (entre el 16:42 i el 28:57).

A la represa el Barça ja ha anat sempre a remolc davant un equip que defensava molt fort en el seu bloc central, amb un gran defensor com Gebala frenant els centrals i ben acompanyat per Karalek, i amb Nahi pressionant molt bé sobre Dika Mem. També resolien molt bé els seus atacs superant la defensa i a un Gonzalo que avui no ha tingut el seu dia, sobretot en comparació amb l'actuació d'Andreas Wolff a l'altra costat, que ha fet en els moments claus quatre aturades de mèrit dues davant Ángel Fernández i dues a Blaz Janc.

El bon partit dels francesos N'Guessan, Fàbregas i Mem, aquest una mica per sota del seu nivell habitual, no ha estat suficient. El Barça tot el que ha pogut fer ha estat situar-se a un gol unes quantes vegades, però sense poder arribar a empatar mai. L'última opció ha estat amb el 30-31, però una recuperació de Karalek ha servit en safata d'or l'últim gol de Moryto, que ha sentenciat el matx al contraatac.

El Barça, que potser de moment no està al nivell de les temporades anteriors, ha caigut davant un gran equip. Talant Dujshebaev l'ha refet (no queda cap jugador amb els que va guanyar aquí l'any 2015) i té un conjunt jove, de gran potència física i de gran qualitat. Un equip de futur, però ja candidat ben clar a la Champions d'aquesta temporada.

El dimecres vinent, dia 24, els dos equips es tornaran a trobar en el primer partit de la segona volta a Polònia.

Resultats grup B

Barça - Kielce 30-32
Paris Saint-Germain - Porto 33-19
Flensburg - Dinamo Bucarest 37-30
Motro Zaporzhye - Veszprem 29-27

Classificació: Kielce 12, Barça 9, Veszprem 8, Paris Saint-Germain 7; Motor Zarporozhye 6, Flensbugr i Porto 5; Dinamo Bucarets 4.

Resultats grup A

Pick Szeged  - Vardar 34-31
Kiel - Aalborg 31-28
Elverum - Montpellier 30-37
Meshkov Brest - Zagreb 30-30

Classificació: Montpellier i Kiel 11; Pick Szeged 10; Aalborg i Elverum 8; Vardar 5; Zagreb 2; Meshkov Brest 1.

 


 

Entrevistes