updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Barça es juga mig passi a Quarts, diumenge a Montpeller

El Palais des Sports René Bougnol estarà a rebentar Foto: @mhbofficiel El Palais des Sports René Bougnol estarà a rebentar

Aquest cap de setmana, com també ho serà el següent, és molt important en el futur dels dos equips catalans a Europa aquesta temporada. I curiosament s'ho juguen en un duel català- francès. En el cas del Barça inicia els vuitens de final a una pista complicada com és la del Montpellier.

El FC Barcelona visita el líder de la Lliga Francesa

El diumenge el Barça visita (diumenge a les 17h, Esport3) el líder de la lliga francesa a Montpeller, la població natal del rei Jaume I el Conqueridor. L'equip de l'Occitània només ha perdut un partit en tota la lliga francesa i va ser a la pista del París Saint Germain (26-19), però a casa el va guanyar per 33-30 i l'equip de la capital ha perdut dos partits més.

A la seva plantilla hi destaquen els porters Vincent Gerard i Nicola Portner (Suïssa); els centrals Diego Simonet i Melvyn Richardson, fill de l'extraordinari Jackson Richardson, esquerrà que també juga al lateral dret; els extrems esquerres Michael Gigou i Teophile Causse; els laterals esquerre Truchanovicius (lituà), Soussi (tunisià) i l'internacional Mathieu Grebille, que ha estat tota la temporada lesionat i encara no ha jugat; els esquerrans Valentin Porte, Vid Kavticnik (eslovè), Aymen Toumi (Tunisia), i en el pivot el futur jugador blaugrana de Banyuls, Ludovic Fàbregas, que va patir una llarga lesió però ja va estar amb l’equip davant l’Ademar el dia 4 de març, i Benjamin Afgour. En conclusió, una plantilla temible sobretot a casa seva en el seu ambient.


És l'equip on jugava l'ara blaugrana Dolenec i també és on es van fer Nicola Karabatic i el seu germà Luka

La seva trajectòria a l'actual Champions

En l'actual Champions van quedar primers del grup D, un dels grups "de sota", on només els dos primers juguen els creuaments per entrar als vuitens de final. Només van perdre els dos últims partits que eren intranscendents. Van quedar per davant de Zaporohye ucrainès, Besitkas turc, Sporting Lisboa portugués, Metalurg macedoni i Chekosvkie Medvedi rus.

En el creuament els va tocar amb l'Ademar de Lleó de Rafa Guijosa, segon del grup C, i el van superar guanyant els dos partits, per 24-28 a Lleó i per 20-19 a casa. La darrera visita del FC Barcelona a Montpeller va ser la temporada 2015-16, en concret el 14 de febrer del 2016 en la fase de grups i va guanyar còmodament per 23-31.

Els altres vuitens de final

Skjern - Veszprem, diumenge 16:50 h

Meshkov - Nantes, dissabte 19:30 h

Kristianstadt - Flensburg, dissabte 18 h

Kielce - Rhein Neckar Löwen, dissabte 16 h

I ja jugat Kiel - Szeged 29-22

Als sis equips classificats s'hi afegiran Vardar i París Saint Germain, els dos primers de la fase de grup, en els quarts de final.

Entrevistes