updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Zagreb, darrer escull del Barça per arribar a la Final-4

  • Escrit per FCB / CATH
El Zagreb, darrer escull del Barça per arribar a la Final-4 Foto: RK Zagreb

El sorteig dels Quarts de final de la VELUX EHF Champions League ha estat benèvol amb el Barça. El rival d'enguany i darrer escull per tornar a accedir a la Final-4 de Colònia serà l’RK PPD Zagreb, equip que va eliminar el Kolding danès als vuitens de final. L’anada es jugarà a Croàcia entre del 8 al 12 d’abril, i la tornada al Palau Blaugrana del 15 al 19 d’abril. 

Quarts de Final de la Champions 2015

Com sempre passa en aquesta darrera passa abans de la Final-4 les eliminatòries es preveuen apassionants, entre els que destaca mediàticament el PSG-Veszprem. Els guanyadors d’aquesta darrera eliminatòria seran a Colònia els dies 30 i 31 maig.

Zagreb (Croàcia) - Barça
Vardar Skopje (Macedònia) - Kielce (Polònia)
PSG Handball (París) - Veszprem (Hongria)
Pick Szeged (Hongria) - Kiel (Alemanya)

Un fet que cal destacar és que tres d'aquests vuit equips participen a la lliga supranacional SEHA League i a més s'han classificat per a la seva fase final (una Final-6). Els equips en qüestió són el Veszprem (que ha acabat primer de la fase regular), Vardar (2n) i Zagreb (4t).

Per contra, sorprèn el fet que de que de les lligues més potents juntes (Bundesliga, LNH francesa i Asobal) només s'hi han classificat tres equips (Kiel, PSG i Barça). Els altres dos equips són de la lliga polonesa (Kielce) i de l'hongaresa (Pick Szeged).

Xavi Pascual: “No serà gens fàcil”

El tècnic blaugrana ha valorat el sorteig recordant que “tots els equips que estan a quarts són complicats”. “A la seva pista ha estat capaç de guanyar equips molt potents i ha eliminat el Kolding als vuitens”, ha destacat Xavi Pascual. El Zagreb està dirigit per Veselin Vujovic, exjugador montenegrí del Barça entre els anys 1888 i 1993. “Aporta molt en aspectes tàctics i estratègics, perquè com a jugador ja era un dels seus punts forts”, ha assegurat Pascual sobre el tècnic del conjunt croat.

Després de tres temporades consecutives caient en el partit d’anada dels quarts de final, Xavi Pascual ha assegurat: “Sempre ho tenim present. Jugar fora de casa a la Champions mai és fàcil. Intentarem treure un bon resultat a l’anada sabent que si ens despistem ens poden treure avantatge. Els sempre fan resultats justos. Encara que la gent estigui contenta amb el rival, no serà gens fàcil. Hem de preparar bé els partits, sabent que trobarem una defensa diferent a les que ens trobem habitualment”.

Per acabar Pascual valora el rival a nivell de conjunt: “Té jugadors joves descarats a l’hora de jugar, jugadors veterans que saben portar el ritme, jugadors ràpids als extrems i bons llançadors de penals”.

Entrevistes