Prèvia #DHPlata: La fase decisiva comença a casa

Comença la fase decisiva del campionat on es decidirà el títol i els equips que pugen a Asobal i també els cinc equips que perdran la categoria.

Grup pel títol

Barça (2n, amb 11 punts) – Alcobendas (6è amb 7 punts), diumenge 13 hores

L’equip blaugrana, que ha sumat tots els punts a casa aquesta temporada, rep un ex-Asobal que en la primera fase ha guanyat 5 dels 9 partits jugats com a visitant. Els seus principals referents ofensius són Gonzalo Velasco (82) gols i Alfonso de la Rubia (65).

El balanç golejador blaugrana és de 34 gols marcats i 28 encaixats i el de l’Alcobendas és de 28/26.

La temporada passada l’Alcobendas va guanyar a la Ciutat Esportiva per 33-42.

Dimecres es va tancar la primera fase amb el derbi barceloní

Barça B 41-35 Sant Martí Adrianenc (pendent de la 1  fase jugat el dimecres dia 17)

El dimecres es va jugar el derbi barceloní de plata que havia quedat pendent, i en el qual l’equip blaugrana va obtenir un còmode triomf en un partit que era intranscendent i servia de preparació per a la fase decisiva.

L’equip de Lorenzo Rueda va començar bé (4-5 als 9 minuts), però l’equip blaugrana va fer un parcial de 7 a 0 en cinc minuts bojos. Al descans la diferència es mantenia en els sis gols (22-16) i al final també es va quedar en aquest registre, tot i que durant la segona part l’equip lila es va arribar a situar a un gol (28-27).

Els màxims golejadors van ser Artur Parera (7), Oriol Zarzuela, Alejandro Barbeito i Arnau Fernàndez (6, cada un) per part local i Eduardo Calle (6) per als visitants.

Grup pel descens

Sant Martí Adrianenc (7è, amb 7 punts) – Amenàbar Zarautz (1r amb 12 punts), dissabte 18 h

Seguiu-lo en directe aquí

L’equip barceloní comença la fase decisiva situat en zona de descens a tres punts de la salvació que marca la UE Sarrià, i rep un equip que és líder. No cal dir que és vital un triomf de l’equip lila, tal com van aconseguir fa dues temporades per 31-27.

L’equip de Lorenzo Rueda només ha sumat 5 dels 18 punts disputats a la Verneda a la 1a fase i l’equip basc n’ha guanyat 7 dels 18 disputats fora de casa.

Els principals referents de l’equip basc són Xabat Olaizola (66), Iker Ortiz (47) i Oihan Balenciaga (46). Però el seu principal valor és la defensa, ja que és el segon equip menys golejat de tota la Divisó de Plata amb 23 gols de mitjana, només superat pel Màlaga. En l’aspecte ofensiu han marcat 24 gols de mitjana. El balanç del Sant Martí Adrianenc és de 27/30.

UE Sarrià (5è amb 10 punts)– Ikasa Madrid (8è, amb 6 punts), dissabte 19 h

L’equip sarrianenc inicia la segona fase en zona de salvació i rep un equip que està en zona de descens i vindrà a totes, però davant del qual no poden fallar.

Els de Salva Puig han sumat 8 dels 18 punts disputats al seu pavelló a la 1a fase i l’Ikasa Madrid 5 de 18 com a visitant.

El balanç golejador dels dos equips és de 27/29 per al Sarrià i de 24/27 per als madrilenys.
Els principals golejadors visitants són Jaime Fernández (65) i el conegut Adrià Cumplido, ex-Adrianenc (56).

Handbol Bordils (9è amb 4 punts) – Málaga (2n, 12 punts), dissabte 20 h

L’equip bordilenc inicia la segona fase en una situació crítica a 6 punts de la salvació i rebent un dels dos equips que domina la classificació i davant del qual no poden fallar en el primer partit en què els jugadors podran tenir suport de part de la seva afició a les grades, cosa que no cal dir que pot ser molt important.

Els de Pau Campos només han sumat 3 dels 18 punts disputats al Blanc-i-Verd, on encara no coneixen la victòria aquesta temporada, i el Málaga 6 de 18 com a visitant.

El balanç golejador dels dos equips és de 26/29 per al Bordils i de 22/23 per als malaguenys, que són l’equip menys golejat de tota la Divisió Plata.
Els principals golejadors visitants són Álvaro Cabello (63) i Álvaro Armada (58).

La temporada passada no es va jugar el partit i a Màlaga el Bordils va perdre per un mínim 32-31.