updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #DHPlata: L'Algemesí surt del descens a La Roca

Resum #DHPlata: L'Algemesí surt del descens a La Roca Foto: M.Algemesí

La 9a jornada de Plata va estar a punt de suposar la primera derrota del líder, el Teucro, que va guanyar d'un sol gol a la pista del potent Atlético de Valladolid. 

El Maristes Algemesí guanya un matx trepidant a La Roca

L'equip valencià del Maristes Algemesí va aconseguir per primera vegada una victòria com a visitant després de 9 jornades disputades, i ho va fer a La Roca del Vallès, contra un rival directe per la permanència.

El partit va viure tres fases molt diferenciades. La primera d'elles, un inici aclaparador dels valencians, que van començar el partit molt concentrats conscients del que es jugaven, amb una alta intensitat en defensa i amb una gran porteria a càrrec de Daniel Arguillas, tot això es va traduir en avantatges de fins a 6 gols (6-12 min 20). Aquí es va iniciar una nova fase en el partit on després d'un temps mort dels locals, Guillem Estapé va proposar una defensa oberta que se li va atravessar als Maristes, provocant errors en la circulació i corrent al contraatac, el que va suposar que s'igualés el marcador al descans (13-13).

La tercera i última fase del partit va durar tota la segona meitat, igualadíssima. Va ser un intercanvi de cops que feia presagiar un final d'infart. L'extrem esquerre local Pau Pérez aconseguia anotar amb una gran efectivitat esplaiant molt el joc del seu equip, per part visitant Luisma Lorasque no es quedava enrere. S'acostaven els minuts finals, Vidal i Marco van deixar anar el seu braç des dels 9 metres i van aconseguir obrir espais, en el bàndol local, la seva millor arma era enviar pilotes a l'extrem. Així s'arribava a un trepidant 26-26 a menys de 3 minuts per al final, Carlos Esquer aconseguia dos gols consecutius per donar avantatge a l'equip valencià (27-28). A falta de 30 segons la Roca va tenir un temps mort per preparar l'última jugada i intentar empatar un partit, però la defensa visitant va i la pilota va arribar mans a les mans de Arguillas, que només va haver de retenir fins al final deixant que morís el partit.

BM La Roca: Pau Puget i Miquel Gonzalez, porters; Josep Oriol Catafal (1), Marc Sanchez (4), Marc Navarro (3), Pau Pérez (11), Jordi Deumal (1), Roger Estape (1), Didac Cúria, Roger Rojas, Lluís Montserrat, Marc Garcia, Josep Morales (1) Mario Martinez (3), Sergi Ferrer i Pere Vaquer (2).
CB Maristes Algemesí: Salva Sales, Daniel Arguillas (1); Gerardo Borràs (1), Vicente Botella (1), Carlos Esquer (2), José Andrés Marco (6), Vicente Benito (1), Pau Sales, Joaquín Martínez (3), Miguel Bé, Juan Agustín Vidal (4), José Carlos Moreno i Luis Manuel Lorasque (9).
Marcador cada 5': 0-4, 3-7, 6-11, 6-12, 7-12, 13-13 descans; 16-15, 18-19, 20-22, 23-23, 26-26, 27-28.

El Bordils cedeix per la mínima

L'Handbol Bordils no va poder allargar ratxa de tres triomf seguits, i va caure contra l'Alcobendas per la mínima. Intens partit al Blanc-i-verd contra contra un exAsobal que després d'una bona sortida, va veure com els bordilencs igualaven el matx portant-lo a un final a cara o creu. Aquest cop va sortir creu, ja que tot i que els de Pau Campos van tenir pilota per guanyar a falta de 50 segons, van cometre una falt en atac que va propiciar que els madrilenys poguessin fer el 23-24 final.

Primer triomf del Barça B fora de casa

El Barça B de Toni Gerona puja a la vuitena plaça després d'aconseguir el seu primer triomf fora de casa a la pista de l'Amenabar de Zarautz (25-28), en un partit molt complet que van controlar des dels primers minuts.

Entrevistes