updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Sant Vicenç i Salle Bonanova afronten una fase d'ascens a 1a Estatal molt dura

Elgoibar i Almoradí dues pistes difícils on Sant Vicenç i Bonanova busquen l'ascens a 1a Estatal Fotos: diariovasco.com, fb Club Balonmano Almoradí Elgoibar i Almoradí dues pistes difícils on Sant Vicenç i Bonanova busquen l'ascens a 1a Estatal

Des del divendres fins al diumenge es disputa la fase d'ascens a 1a Estatal on participen els dos primers classificats de la Lliga Catalana: Handbol Sant Vicenç i La Salle Bonanova.

Handbol Sant Vicenç a Elgoibar (Guipúscoa)

Els tres partits de l'equip vicentí són aquests:

Elgoibar – Sant Vicenç, divendres 20 h

Segueix-lo en directe per Streaming

Loyola Pamplona – Sant Vicenç, dissabte 17:30 h

Sant Vicenç – Calasancio Logroño, diumenge 10 h

L'equip vicentí, el campió de la Lliga Catalana, afronta un sector dur amb equips del Nord. En el primer partit possiblement tenen la prova més complicada, ja que s'enfronten a l'equip amfitrió, que és el campió del País Basc, un punt per davant del Basauri... i juga a casa seva. En els següents, i de ben segur condicionats ja pel resultat del primer partit, s'enfrontaran al campió navarrès, que ha quedat per davant de l'Ardoi i l'Anaitasuna B, i en l'últim amb el campió de La Rioja, que ha quedat per davant del Sòria B.

Handbol Salle Bonanova a Almoradí (Alacant)

Els partits de l'equip barceloní són aquests:

Casetas Zaragoza – Salle Bonanova, divendres 18 h

Segueix-lo en directe per Streaming

Almoradí – Salle Bonanova, dissabte 19 h

Secar de la Real (Palma)- Salle Bonanova, diumenge 10 h

Per al subcampió català el partit més complicat potser sigui el del dissabte, ja que jugarà contra l'amfitrió, que és el campió de la Comunitat Valenciana, títol aconseguit per davant de Catarroja i Agustinos Alicante. Tampoc seran fàcils el primer partit contra el campió d'Aragó, que va quedar per davant del Huesca B, i l'últim contra el campió balear, que no ha cedit cap punt en tota la temporada.

 

Els resultats de les fases poden afectar als descensos de les categories catalanes

Recordem que, a part d'estar en joc el futur de la temporada vinent dels dos equips participants, també hi està el d'alguns clubs catalans que estan lluitant per evitar el descens en les seves categories, com queda especificat, per exemple, en la normativa de Lliga Catalana Masculina, i de forma semblant en la de 1a, 2a i 3a Catalanes Masculines.

Això vol dir que tenint en compte que han baixat dos equips de 1a Estatal a Lliga (Palautordera i Sabadell), es poden donar les situacions següents:
- si no pugés cap dels dos equips catalans a 1a Estatal, baixaran dos equips més de cada categoria (Lliga, 1a, 2a i 3a). Per exemple de Lliga que ja ha acabat, a part de La Roca B, i Canovelles, baixarien també Gavà i Bordils B.
- si pugés un dels dos equips catalans, baixaria un equip més per categoria. Per tant de Lliga baixaria el Bordils B.
- si pugen tots dos equips catalans, baixarien els equips que marcava la normativa.

S'ha de tenir en compte que en altres ocasions hi havia invitacions a equips catalans per ocupar plaça de 1a Estatal, però aquesta temporada això sembla difícil que passi, pels descensos d'Esplugues i Sarrià a 1a Estatal. Només ho podrien arreglar una mica La Roca i OAR Gràcia si pugessin a Plata.

Entrevistes