updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Carlos Roig (Sant Vicenç): "Tenim l'excel·lent. Assolir l'ascens seria la matrícula d'honor"

El Sant Vicenç aixecant la copa de campions de Lliga Catalana Foto: Cedida El Sant Vicenç aixecant la copa de campions de Lliga Catalana

Després d'una temporada quasi immillorable, parlem amb el tècnic de l'Handbol Sant Vicenç, Carlos Roig, per veure com afronten les fases d'ascens a 1a Estatal.

Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i títol inclòs?

La valoració de la temporada és excel·lent. Hem passat d'un descens de Nacional i un quart lloc a Lliga Catalana la temporada passada, a guanyar la lliga a falta de tres jornades. I ja no només pel títol sinó pel canvi de mentalitat del grup, que han tornat a recuperar la il·lusió, l'ambició i les ganes de créixer que han mostrat durant tota la temporada. Un cop arribats aquí, amb l'objectiu de la temporada complert, volem més. Així és la mentalitat de l'equip i la meva com a entrenador. Així que assolir l'ascens seria ja la matrícula d'honor. No prometem aconseguir-ho però sí deixar-ho tot a la pista com hem fet tot l'any.

Des del començament pensaves en les fases?

Sí, no t'enganyaré que era l'objectiu de la temporada des de l'inici de la temporada a l'agost. L'any passat va servir per recuperar mentalment als jugadors i demostrar-los que pujant el llistó un punt més seriem capaços d'aconseguir-ho i així ho han fet. Ara toca gaudir-les.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

Podria dir-ne molts perquè és un equip del qual sento molt d'orgull de ser el responsable i formar-ne part però destacaria a nivell grupal el bon ambient i a nivell esportiu l'ambició de sempre voler més i de seguir millorant.

És un equip molt heterogeni, tant a nivell d'edat com d'estil de vida, però que han aconseguit crear una química especial tant a la pista com a fora, que fan que tothom que entri a l'equip es senti integrat des del primer dia i no sigui només un equip d'handbol sinó un grup d'amics que compartim la nostra màxima passió en el lloc ideal a banda de compartir molts moments junts animant als diferents equips del club o organitzant activitats socials. I com no, el nostre tercer temps del dijous després de l'entrenament que m'ha tret moltes hores de son després de parlar hores i hores sobre l'handbol o la vida però que m'han donat moltes altres coses que no tenen preu.

Quin és l'equip que us ha costat més de batre a la Lliga?

A la segona fase sobretot vam patir moltíssim contra la Cope, un equip que m'agrada molt i molt intens, igual que a camp del Calella on ens van superar clarament al seu camp. Però crec que La Salle Bonanova ha fet mèrits suficients per ser l'altre equip que ens acompanyarà a les fases d'ascens i el qual desitjo tota la sort del món a les fases. 

Deixant a part les del teu equip a quins jugadors destacaries de la categoria de Lliga Catalana. Podries dir un equip ideal, sense els teus jugadors?

Si hagués de dir un jugador, diria Jonathan, el central de Sant Boi, un jugador amb una claredat per moure l'equip brutal, tècnicament molt bo i sobretot una persona 10 després de compartir molts moments a la pista durant aquests dos anys.

I un 7 ideal? Molt on escollir però diria:
Extrem esquerre: David Sánchez (Salle)
Lateral esquerre: I. Carrasco (Molins)
Central: Pere López (Vilamajor)
Lateral dret: Conrad (Salle)
Extrem dret: Marc Martínez (Calella)
Pivot: Carlos Barreiro (Coope)
Porter: Víctor Tejada (Calella)
Especialista defensiu: Gerard Millán (Coope)

Com veus el grup que us ha tocat? Creus que sent el primer de Catalunya sereu favorits per pujar? Quin veus com a rival més fort?

No hem tingut molta sort la veritat. Després de guanyar la lliga, ens envien a 7h de casa al País Basc a jugar contra 3 primers on a més els altres dos que no són organitzadors estan a 1h d'allà. En aquest tipus de fases per mi el favorit sempre és l'equip organitzador de casa, ja que organitzar és una forma d'avisar a la resta d'equips del clar objectiu de pujar. Així que per mi són l'equip a batre que a més jugarà en un pavelló omplert de gom a gom empès per la seva gent. Tot i això, s'ha de dir que m'ha sorprès la quantitat d'amics i familiars que volen desplaçar-se a recolzar el nostre equip, això parla molt bé del grup.

En cas d'ascens continuaràs a l'equip la propera temporada?

La idea és que sí. En els últims anys han passat diversos entrenadors i jo crec que l'equip necessitava també una estabilitat i un grup que estigués implicat amb el club i amb el projecte, tant de l'Staff com dels jugadors i la veritat que s'ha aconseguit. Així que no depèn tant de si pugem o no sinó de si totes les parts estem d'acord i veiem entre tots que seguim pel bon camí. I de moment estic molt content, és molt difícil que pugui trobar un lloc on ser més feliç que aquí. M'agrada molt entrenar i ara també estic fent el curs d'entrenador nacional, amb la il·lusió de poder entrenar algun dia en aquesta categoria esperem que amb aquest club.

Creus que s'haurà de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties? Podeu confiar en la base i els equips de categories inferiors?

Confiança absoluta en el grup, passi el que passi, pugem o no. Són uns jugadors molt implicats i és molt difícil portar millors jugadors i persones dels que tenim. Així que si es porta algun jugador serà només si millora molt el que tenim o perquè reforça alguna posició que necessitem en aquell moment en cas d'haver-hi alguna baixa. En el grup hi ha molts jugadors que ja han competit en categoria nacional i que tenen el nivell per jugar-hi en cas de tornar-hi, inclús en alguna categoria superior com l'Alex Guerrero, que ha estat jugant a alt nivell a Plata i poguent jugar encara més amunt és un dels jugadors més compromesos amb el grup i amb el club. A més el gruix de la plantilla és molt jove i amb un alt marge de millora. Hi ha un grup de 7-8 jugadors que no superen els 20 anys i que si segueixen aquesta millora donaran moltes alegries al club i i en la base tenim jugadors amb molt nivell també, que ja han anat entrenant amb el primer equip i fins i tot 4 juvenils han debutat a la lliga ja i la idea és continuar apostant per la seva formació i a mesura que ells s'ho guanyin també apostar fort per ells.
I no només la gent jove sinó també els veterans ja que per exemple el nostre capità l'Albert Ferrés, tot un referent al club i una persona imprescindible per mi a dins del grup, amb 34 anys segueix jugant amb la mateixa passió que sempre i això és el millor model que podem tenir per la gent jove que entra al grup. Així que aquest equip té corda per molt de temps.

Jugadors de la Plantilla:
Ferran Pla, Xavier Costa, Enric Torrent, Alejandro Martínez, Alex Guerrero, Pablo Elena, Yusupha Kehera, Mateu Moreno, Marc Turégano, Edu Hoste, Iván Moya, Marc Andreu Alaguero, Sergi Albors, Hugo Garín, Albert Ferrés, Job Sales, Sergi Campos, Pol Deiros, Marc Tomás, Ivan Jiménez, Sergi Almagro, Joel González.

Cos tècnic:
Carlos Roig
Joan Obiols
Fernando Pastor
Toni Roig

Entrevistes