updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Gerard Tarrats (Salle Bonanova): "La mentalitat positiva ha sigut clau"

Gerard Tarrats (Salle Bonanova): "La mentalitat positiva ha sigut clau" Foto: FB Handbol Salle Bonanova

Parlem amb Gerard Tarrats, tècnic de La Salle Bonanova que aquest cap de setmana buscarà el retorn a la Primera Estatal en les fases que jugaran a Saragossa.

Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i títol inclòs?

Hem quedat primers d’una competició que ha sigut molt exigent durant tota la temporada, per tant només puc estar molt content. No ha sigut gens fàcil, per guanyar, ho hem hagut de donar tot a cada partit i per aconseguir-ho hem treballat molt i bé.

Des del començament pensaves en les fases?

Jo no, però l’equip sí. Havent baixat l’any passat i sabent que tenim un equip amb molta qualitat, el nostre objectiu des del principi de la temporada ha sigut lluitar per aconseguir una plaça per anar a fases i si era quedant primers, millor. Però si et centres només en un objectiu a tan llarg terme et perds el dia a dia que és el més important, comences a fer matemàtiques i cada derrota es converteix en un desastre i les victòries perden valor perquè són «el que toca», i aleshores comencen les angoixes. Jo m’he centrat en intentar fer l’equip millor setmana a setmana i a fer la feina ben feta, doncs sabia que si treballàvem molt i bé, lluitaríem per estar a dalt.

Com s’ha readaptat l’equip després del descens de la temporada passada?

Quan un equip baixa de categoria, al principi de la temporada següent sempre hi ha la incògnita de veure com anirà. En el nostre cas, ja des de la pretemporada els propis jugadors sabien que no seria cap passeig i que si volien tenir opcions per classificar-se per fases, havien de ser humils i treballar, ja que a Lliga Catalana ningú regala punts. Estic molt content amb l’actitud de l’equip doncs des del principi ha sigut molt positiva. Després del pal de la temporada passada, s’han aixecat amb més força i ganes i crec que això té molt de mèrit i parla molt bé del grup.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

Sé que semblarà un tòpic, però l'equip, més que un grup de jugadors, és un grup d’amics i això dóna molta força i cohesió. Hem pogut mantenir el mateix bloc que l’any passat i els jugadors nous que hem incorporat ja havien jugat amb l’equip. Així les penes es passen millor i les alegries tenen més bon gust.

Si entrem dins del terreny més esportiu crec que el que més destacaria és la gran qualitat que té la plantilla de manera transversal. Amb això vull dir que no hi ha cap jugador que destaqui especialment per sobre la resta. Quan un jugador estava cansat o no tenia el dia, a la banqueta sempre hi havia algú que podia sortir al camp i fer-ho tan bé o millor que el company a qui substituïa. A més a més a cada posició hi ha jugadors de perfils diferents i això m’ha permès escollir el jugador que creia adequat en cada moment.

Finalment, com he dit a la pregunta anterior, m’agradaria destacar l’actitud, les ganes i la intensitat que han demostrat tots durant tota la temporada. Crec que aquesta mentalitat positiva ha sigut clau per aconseguir arribar on hem arribat.

Quin és l'equip que us ha costat més de batre a la Lliga?

M’és impossible respondre aquesta pregunta, d’entrada perquè Poblenou, Cambrils, Calella i Cooperativa ens han guanyat i vam empatar contra Sant Martí a l’anada. Per tant podria dir qualsevol d’aquests equips. A més a més m’agradaria destacar Banyoles, que si bé els vam guanyar als dos partits, van ser dues victòries de molt mèrit. Però fins i tot amb la inclusió de Banyoles, dir-ne només un seria injust, ja que tots els equips ens han posat en dificultats. Fins i tot que partits que han acabat amb una diferència notable al marcador han sigut difícils doncs sovint només ens vam escapar al final del partit, fet que pot amagar la duresa dels enfrontaments.

Deixant a part els del teu equip a quins jugadors destacaries de la categoria de Lliga Catalana. Podries dir un equip ideal, sense els teus jugadors?

Em sap greu, però tampoc puc respondre aquesta pregunta. Crec que el nivell en general, ha sigut molt alt i molts equips tenen jugadors de molta qualitat i més que un equip ideal destacaria jugadors de cada equip. N’hi ha de més veterans com l’Albert Itchart del Calella o el Joaquín de Cambrils que donen classes mestres d’handbol quan hi jugues en contra. També del Calella, em va agradar molt el central Bernat Buch.

Una mica més joves podria destacar mitja plantilla de Poblenou, sense dir noms, crec que tenen una primera línia amb una qualitat impressionant i amb un pivot com Iban Ochoa, poden fer unes grans fases. També em va agradar molt en Martí Rigau del Banyoles, un jugador molt jove i que si no m’equivoco, l’any passat va jugar contra el nostre filial amb el Banyoles B i ens va donar molts problemes.

Quedar-me només amb aquests jugadors és injust, equips com Canovelles, Sabadell o Cooperativa (en especial el seu porter) i d’altres, també tenen jugadors que podria destacar. Però suposo que no puc anomenar a mitja categoria. El que tinc clar és que no puc fer un set ideal sense anomenar jugadors de la Salle i fins i tot em seria molt difícil fer-l’ho amb els meus jugadors.

Us desplaceu fora de casa i ja sabeu el grup. Creus que sent el primer de Catalunya sereu favorits per pujar? Quin veus com a rival més fort?

Sento tirar de tòpics però no vull l’etiqueta de favorits, per què ni m’hi sento, ni serveix per res. Si donessin punts o gols per ser-ho potser ens convindria, però la realitat és que tots començarem des de zero i amb les mateixes opcions per aconseguir l’ascens. A més a més és un sistema de competició curt que no deixa marge d’error, un partit dolent pot sentenciar qualsevol equip. Al cap i a la fi tots hem vist massa vegades el que pot passar als equips que es creuen massa que són favorits.

Heu tingut prou suport del públic durant la temporada? Creus que us podrà a venir donar suport a les fases a Saragossa, on ja vau pujar fa dos anys? Tenim un grup «supporters» que no fallen mai, juguem a casa o fora i que tampoc fallaran ara a fases. A més a més quan juguem a casa acostumem a tenir un públic considerable. Si bé no podem igualar alguns camps on omplen la grada, el cert és que no ens podem queixar. Entre amics, familiars i membres de la base, fan una bona colla.

En cas d'ascens, que esperem que es produeixi, continuaràs a l'equip la propera temporada?

Anem pas a pas, abans de pensar en l’any que ve toca fer la feina a Saragossa, després ja parlarem de la propera temporada. Passi el que passi a mi m’agradaria seguir, però tampoc és una pregunta que em toqui (o pugui) contestar a mi.

Creus que s'haurà de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties? Podeu confiar en la base i els equips de categories inferiors?

No podem perdre de vista que al cap i a la fi som una escola i que no podem competir amb altres clubs més potents en tema fitxatges. Dels vint-i-un jugadors de la plantilla tots menys quatre han sortit de les categories inferiors i per nosaltres això és motiu d’orgull. Hem arribat fins aquí amb aquesta filosofia i no tenim intenció de canviar-la.

No descartem fer incorporacions puntuals però en general intentarem mantenir el grup i en cas de que hi hagi baixes mirarem primer què ens pot oferir la base. Al filial hi ha jugadors que ja ens poden donar un cop de mà i a mig i a llarg terme a les categories inferiors hi ha jugadors amb molta qualitat que de ben seran el futur d’aquest equip.

Noms del cos tècnic: Ramon Zapater, Salva Zapater, Bárbara Paso i Gerard Tarrats

Jugadors de la Plantilla: Albert Jené, Carlos Paso, Carlos Buxeres, Sergi Albors, Jose Mónaco, Jose Simón, Gabi Benedicto, Victor Jouanneau, Carlos Clemente, Carlos Rubies, Nacho Clemente, Javi Trias, Edgar Lohse, Enric Pascual, Max Duran Fabra, Iker Jonama, Sergio Rodríguez, Màrius Riba, Conrad Daubanton, Guillem Reixach, Alex Martin de Nicolás.

Entrevistes