updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Marc Urarte (Poblenou): "Un 80% de la plantilla viu i és del barri"

Parlem amb Marc Urarte i Revuelta, tècnic de l'Handbol Poblenou que després de quedar-se a les portes de les fases la temporada passada, aquesta podrà buscar l'ascens a a Primera Estatal.

Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i subcampionat inclòs?
La valoro positivament, doncs hem assolit el que ens vam plantejar a l'inici d'ella. Volíem assolir les fases que se'ns van escapar per poc l'any passat, i enguany amb els mateixos punts estem a punt de fer el viatge que tot l'equip ha imaginat des que vam encetar la competició al camp del Gavà. L'enhorabona a la Salle pel títol, molt merescut, sempre han estat a dalt de la classificació i han demostrat ser l'equip més regular i compacte de la temporada. Cal dir que el nivell ha pujat respecte l'any anterior, doncs els nouvinguts com Cambrils i Calella han tingut opcions fins ben avançat el calendari i s'ha demostrat que qualsevol equip podia vèncer a qualsevol altre. Ha estat molt igualat tot plegat.

Que ha influït en la millora respecte a la temporada passada? Va ser dur refer-se després del cop patit en no classificar-se la temporada passada?
Els partits a casa han estat la clau d'aconseguir la nostra regularitat, no hi hem perdut aquesta temporada i això ens ha donat una seguretat que no teníem a fora. Hem fet partits sublims a Banyoles i Calella per exemple però d'altres de nivell molt inferior a Sabadell i Cambrils per exemple, on ens van passar per sobre clarament. Fora hem estat bipolars, a casa però hem estat molt regulars. No diria que fos dur, l'equip l'any passat era bastant nou, jo inclòs i va ser una molt bona temporada. Un cop ho tens tant a tocar i no ho aconsegueixes, doncs és normal una desil·lusió; però també era la millor temporada del club en tots els anys que porta a Lliga Catalana. Ha estat aquest any, doncs som-hi, a seguir.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?
Som dels equips més baixos i prims de la categoria, per tant hem de fer bons els nostres punts forts en quan a la presa de decisions sobretot i la mobilitat de la bola. Només entrenem 3 hores a la setmana a pista, i només des de gener disposem de pista sencera, l'aspecte físic és ínfim en l'entrenament, per tant la rotació i el salvar l'acumulació o densitat de lesions en un període concret, ha estat destacat per aquest campionat. En l'aspecte tàctic, el que més ha destacat sens dubte el com hem gestionats les diferents inferioritats, som l'equip més boques i més exclòs per protestes, no pas per "pegar". Així que hem treballat aquestes situacions al camp. Ara bé, l'origen del problema encara manca posar-hi solució. Sembla ser que els jugadors volen fer un sopar de marisc de multes.

Quin és l'equip que us ha costat més de batre?
Cambrils potser, com ja he dit tot ha estat molt igualat, però en el còmput dels dos partits ha estat l'equip que menys s'adaptava a les nostres característiques. Banyoles també complicat, ha estat l'equip amb millor porteria/defensa en estàtic. Sabadell et penalitza moltíssim els teus errors i la Salle i Cooperativa són equips molt consolidats que cometen pocs errors forçats.


 
Deixant a part les del teu equip a quins jugadors destacaries de la categoria. Podries dir un equip ideal, sense els teus jugadors?

Po: Manolo (Banyoles)
EE: Pau (Calella)  Le: Sergio (Cambrils)
Ce: Joaquín (Cambrils)
LD: Màrius (Salle)
ED: Aleix (Pardinyes)
Pi: Saul (Parets) Especialista defensiu: Njundu (Banyoles)
Entrenador: David Aguilar (Coope)

Aneu a jugar fora de casa i ja sabeu el grup. Creus que teniu oportunitats per pujar? Quins veus com a rivals més complicats?
Sempre n'hi han d'opcions, encara no tinc un judici clar. Sabem que Calasancio compta amb l'Edu Cadarso del Naturhouse i no serà la típica ventafocs, després l'equip local de l'Arrasate compta amb més facilitats pel fet de jugar a casa i amb els seus, i l'Iruñea navarrés potser és de la mateixa qualitat que l'equip d'Euskadi. En definitiva són elucubracions i fins que no t'hi trobes no saps ben bé el què et pots trobar. No podem anar confiats ni res semblant, hem de ser humils i respectar a tothom, partint del punt de vista que si agaféssim una classificació de Lliga amb els partits de fora de casa, ni oloraríem les fases. I el que ens queda són 3 partits fora de casa.

Aneu al País Basc on sol haver-hi molt d’ambient. Heu tingut prou suport del públic i creus que us podrà venir a ajudar a les fases?
Es desplaçarà força gent del club, famílies amics i companys. Estarem recolzats segur, ens farem escoltar dins del gran ambient que segur ens trobarem a Arrasate. Els amfitrions ja ens han dit que podem portar peces grogues i que som molt benvinguts. És agradable anar a aquelles terres, la gastronomia, el paisatge i l'ambient farà que recordem una molt bona experiència, esperem posar-hi el colofó esportiu i representar l'handbol català com es mereix.

En cas d'ascens, que esperem que es produeixi, continuaràs a l'equip la propera temporada?
Primer s'ha d'aconseguir l'ascens esportivament... Econòmicament, hi estem treballant, pels equips de Barcelona que no gestionem una instal·lació esportiva és molt difícil el salt. Requereix d'un esforç més gran i hem de treballar-hi més per tal d'assolir-lo. En això estem.

Creus que s'haurà de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties? Com teniu la base, i equips inferiors es pot confiar en ells?
És l'últim que em preocupa això, la plantilla està formada per un 80% de gent que viu i és del barri. A la base hi ha un juvenil que ha disputat Lliga Catalana enguany, però hi ha un buit de jugadors d'edat infantil que és difícil de reomplir. En mini-handbol els nostres tècnics ho estan fent de conya i estan molt ben formats.

La plantilla de l’Handbol Poblenou

Porters: David Prieto (ha marxat a Canadà i no pot disputar les fases), Axel López, Ian Soto, Martí Lozano (Sènior C)

Extrems esquerres: Lluís Cornella, Miquel Clarós

Extrems drets: Isaac Ferrer, Marc Albalate, Marc Beato

Pivots: Iban Otxoa, David Garcia, Ramón Rico (Sènior B)

Laterals: Joan Cornella, Naza Medina, Guillem Balagué, Pol Soto, David Martínez (Sènior B)

Centrals: Guillem Cornella, Pau Villòria, Nil Parga (lesionat de llarga duració des de novembre)

I l’equip tècnic està format per: Entrenador: Marc Urarte i Revuelta.
Oficials: Joan Ramon Colás, Josan Ferrer, Tere Jorge

Entrevistes