updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #LligaCatH: La Salle Bonanova és el nou campió

La Salle Bonanova s'ha tornat a fer amb el titol tres anys després Foto: arxiu La Salle Bonanova s'ha tornat a fer amb el titol tres anys després

En la penúltima jornada La Salle Bonanova s'ha proclamat campió derrotant en un gran partit el segon classificat. Però encara queda per decidir la tercera plaça de descens.

El partit de la jornada defineix el campió:
Salle Bonanova 28-25 Handbol Poblenou

Gran derbi barceloní entre els dos equips que jugaran fases d'ascens i que una vegada més van demostrar el seu gran nivell. El matx va ser molt igualat però en el tram final el superior encert local o el desencert visitant, com es vulgui, van decantar la balança cap als de casa, que amb aquest triomf es proclamen campions de Lliga Catalana repetint el títol aconseguit la temporada 2013-14. En aquella ocasió després van pujar a 1a Estatal. Esperem que pugui passar el mateix... i que els pugui acompanyar l'equip poblenoví.

Manyanet 27-25 Parets

En l’altre gran partit de la jornada estava en joc una plaça de descens. Els barcelonins havien de guanyar, ja que en cas contrari ja baixaven, i ho van aconseguir, igualant el golaverage particular, cosa que podria ser positiva al final ja que tenen millor el general. És aquesta la tercera victòria consecutiva d'un equip que potser s'ha despertat massa tard.

Això vol dir que tot queda per decidir en la darrera jornada el dissabte a les 20 hores: Parets - Santllo i Calella - Manyanet. De moment el Parets està un punt per sobre.

Sabadell 33-34 Cambrils

Bon partit amb victòria de l'equip cambrilenc que li permet continuar en el tercer lloc, mentre que els arlequinats s'han de conformar amb el 6è lloc.

Com a la primera volta (empat a 30) es va viure un partit molt intens amb els atacs dominant a les defenses.  L'equip sabadellenc va manar durant tota la primera part per arribar la descans amb 18-14. Però a la represa l'equip visitant, amb molt d'ofici, va anar remuntant, empatant en l'equador (24-24). I al tram final van estar molt encertats en atac agafant 3 gols d'avantatge. Nova recuperació local fins el 33-34 i dos minuts finals d'errades dels llançadors i encerts dels porters sense que el marcador es mogués.

Banyoles 31-22 UEH Calella

Els locals van superar clarament a un dels equips que ha afluixat més al final de la temporada, quan s'han quedat ja sense opcions, amb 6 derrotes en els 8 últims partits. Els banyolins continuen amb opcions al tercer lloc "del podi".

Sant Llorenç/Sant Feliu 32-23 Lleida Pardinyes

En el partit entre els dos equips ja descendits l'equip local va ser molt superior acomiadant-se de la seva afició aquesta temporada amb un brillant triomf.

Canovelles 30-33 Coope Sant Boi

L’equip canovellí s'hi jugava molt i va topar amb un equip que, a diferència d'altres, no s'ha deixat anat al final tot i tenir la permanència assegurada. El partit va començar dominat pels locals, amb bona actuació de la seva porteria, arribant a dominar de 3. Al descans l'avantatge s'havia reduït a 1 gol. I la segona part va ser de clar color visitant, que es va arribar a posar 6 amunt en algun moment.

Sant Martí Adrianenc B 30-30 Gavà

Els gavanencs van obtenir un punt que pràcticament els dóna la permanència. Tot i que hi haguessin descensos per compensació porten dos punts sobre el Canovelles, amb el qual tenen el golaverage particular empatat (tots dos partits van acabar en empat) però els dominen de 45 gols en el general i això en una jornada és insalvable.

Per la seva part l'equip lila acabarà la lliga en un excel·lent cinquè lloc, que s'apropa al 4t de la temporada 2014-15.