updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #LligaCatH: La Salle Bonanova busca el bitllet per a les fases a Gavà

El pavelló Jacme March viurà un gran partit entre el darrer campió i el líder Foto: arxiu El pavelló Jacme March viurà un gran partit entre el darrer campió i el líder

Es disputa la 23a jornada, ja amb el final del campionat ben a prop. Quan hagi passat aquesta jornada ja només quedaran 6 punts per disputar i per a molts equips se’ls hauran acabat les oportunitats.

El partit de la jornada a Gavà:
Gavà (10è) - Salle Bonanova (1r), dissabte 21 h

La Salle, que porta cinc victòries seguides, visita Gavà buscant la sisena i els dos punts que li falten per ser a les fases.

Aparentment pot semblar que La Salle en té prou amb un, ja que el Cambrils només pot arribar a 38 i La Salle hi arribaria fent un punt a Gavà, i tè el golaverage guanyat a l’equip cambrilenc (69-68 en el còmput dels dos partits).
Però hi hauria una situació en la qual La Salle podria quedar fora dels dos primers llocs que seria si hi hagués un triple empat a 38 punts entre Bonanova, Poblenou i Cambrils, ja que en la puntuació d’una lligueta feta entre els tres equips (amb el supòsit que Poblenou guanyés a la Bonanova), Poblenou tindria 6 punts, Cambrils 4 i Bonanova només 2. És una situació límit, però probable i per tant, per assegurar les fases en aquest partit, La Salle Bonanova ha de sumar els dos punts.

També necessita el dos punts l’equip gavanenc per assegurar la permanència, sempre que, com venim repetint, no hi hagi descensos compensats, que aquesta temporada és molt probable que es donin en baixar dos equips catalans de 1a Estatal.

A la 1a volta els barcelonins van guanyar per 34-29.

 

Lloc

Punts

GF

GC

Últims cinc partits

Gavà

10

17

608

635

P

P

G

E

G

Salle Bonanova

1

37

657

519

G

G

G

G

G

Manyanet (12è) - Cambrils (3r), dissabte 19 h

Partit semblant a l’anterior, però encara amb situació més límit per als dos equips. Els cambrilencs necessiten guanyar per mantenir esperances de jugar fases i els barcelonins els necessiten per mantenir les esperances de salvació. De fet si l’equip barceloní perd i el Parets guanya ja es consumaria el descens del Manyanet.

A la 1a volta el Manyanet va fer una cosa que pocs equips han fet, puntuant a Cambrils d’on van treure un empat a 32 gols.

Sant Llorenç/Sant Feliu (13è) - Coope Sant Boi (8è), dissabte 20:30 h

La Coope podria sentenciar l’equip de Xepkin al descens, ja que l’únic esperança de salvació del Santllo passa per guanyar-ho tot i que el Parets ho perdi tot... i a més guanyant a Parets per més de 3 gols en l’última jornada.

A la 1a volta la Coope es va imposar per 28-25.

Canovelles (9è) - Sant Martí Adrianenc B (4t), diumenge 19 h

Els canovellins no tenen la permanència assegurada i reben un equip en molt bona forma, com ho demostren els 12 punts que han sumat en les 7 últimes jornades.

A la 1a volta els liles es van imposar per 30-27.

Sabadell (7è) - Poblenou (2n), dissabte 18:45 h

L’equip arlequinat intentarà sobreposar-se a les moltes baixes que té per oferir resistència a un equip al qual li falten quatre punts per tenir les fases a la mà i que va llançat amb 7 victòries seguides.

A la 1a volta els poblenovins van guanyar per 32-28.

UEH Calella (5è) - Parets (11è), diumenge 18:15 h

Els calellencs, després d’una gran temporada, ja han dit adéu a quasi totes les seves esperances de poder jugar fases, però encara poden lluitar pel tercer lloc.  Més necessitat està l’equip paretà situat en la preocupant plaça de “descens compensat”.

A la 1a volta els maresmencs es van imposar a Parets del Vallès per 22-27.

Banyoles (6è) - Lleida Pardinyes (14è), dissabte 18:45 h

L’equip lleidatà ja no té possibilitats de salvació però intentarà fer un final digne, en aquest ca a la pista d’un equip que vol retrobar-se amb el triomf després de tres setmanes. A la 1a volta els banyolins van guanyar per 21-28.

COMENTA A TWITTER AMB L'ETIQUETA #LligaCatH

Entrevistes