updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Pepo Mestre (Sant Vicenç): "Hem mantingut l'estil però amb més experiència"

Pepo Mestre, en un temps mort aquesta temporada Foto: @handbolstvicenc Pepo Mestre, en un temps mort aquesta temporada

Entrevistem a Pepo Mestre, entrenador del sènior masculí de l'Handbol Sant Vicenç, equip que ha acabat segon classificat de Lliga Catalana i que buscarà l'ascens a 1a Estatal a Basauri.

Primera entrega de la sèrie d'entrevistes amb els tècnics dels quatre equips que buscaran l'ascens aquest cap de setmana a categories estatals, en el seu cas a 1a Estatal Masculina.

Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i subcampionat inclòs?

La valoració és molt positiva! Ha estat un any molt difícil en aquesta competició tant dura on no hi ha rival fàcil. Molts alt i baixos per lesions de jugadors importants i alguna que altre “crisis” de joc, però aquest any hem pogut superar-les, ser més regulars i poder disputar unes desitjades fases d’ascens.

Que ha influït en la millora respecte a la temporada passada?

Hem incorporat algun que altre jugador per intentar afrontar de nou el repte.  Hem mantingut l’estil de joc dels últims anys, això sí, amb un grau més d’experiència.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

Quan començaven ha aparèixer les lesions a jugadors que ens aquells moments estaven bé, la resta feien un pas endavant per poder tirar endavant els partits, reinventant-se en moltes situacions tant de posició en pista, com canvis tàctics. L’equip volia i aquestes ganes/constància és el que més destacaria.

Heu tingut prou suport del públic i creus que us podrà venir a ajudar a les fases?

Sí! Aquest any hem engegat el projecte de grada jove i en els moments més importants de la lliga han respost i han ajudat l’equip a treure endavant molts dels partits com a local. Pel que fa a les fases, alguns familiars i algun que altre exjugador vindran a Basauri a animar-nos. Entenem que des de la distància tindrem el suport de tots, encara que no estiguin presents!

Quin és l'equip que us ha costat més de batre?

La veritat que la gran majoria d’equips ens ha costat de batre, poques victòries amb molta diferència de gols, per no dir escasses. Sí que hi ha un equip en concret que ens ha costat moltíssim d’intentar batre, ja que encara no hem fet, el Parets d’en Jaume Solé, un equip molt treballat, barrejant veterania i joventut i dirigits per un entrenador amb les idees molt clares.

Deixant a part les del teu equip a quins jugadors destacaries de la categoria. Podries dir un equip ideal, sense els teus jugadors?

  • Porter: Ivan Cordero (Cooperativa St. Boi)
  • Extrem esquerre: Bernat Miret (Manyanet)
  • Extrem dret: Gaitan (Gavà)
  • Lateral esquerre: Javi Rodríguez (Parets)
  • Lateral dret: Alex Colàs (Poblenou)
  • Pivot: Jose Maria (Pardinyes)
  • Central: Xavi Marques (Canovelles)
  • Entrenador: Isra Damont (Sabadell)

Aneu a jugar fora de casa i ja sabeu el grup. Creus que teniu oportunitats per pujar? Quins veus com a rivals més complicats?

Comentant amb entrenadors tant catalans com de les altres comunicats, tots arriben a la conclusió que és un dels sectors més complicats. On l’amfitrió, Basauri, és un equip que es fa molt fort a casa seva i on la seva defensa és de les més fortes de la seva lliga. Després tenim Naturhouse La Rioja i BM Sinfin de Cantabria, que son dos filials d’Asobal, cosa que els fa ser rivals temibles.

Nosaltres anem amb moltes ganes de competir i viure una experiència com aquesta, lluitarem cada partit. Creiem que a la resta d’equips del grup, tenir un equip català no els hi deu fer gràcia, oportunitats de pujar n'hi hauran de ben segur.

En cas d'ascens, que esperem que es produeixi, continuaràs a l'equip la propera temporada?

El meu compromís va ser el mateix que la temporada passada amb el sènior femení. Aconseguir fases, i un cop obtingudes, pujant o no pujant, no continuaré amb el grup. Seguiré lligat a la branca femenina del club i a la direcció tècnica.

Creus que s'haurà de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties? Com teniu la base i equips inferiors, es pot confiar en ells?

Tot anirà en funció del resultat de la fase! La idea és, si estem a lliga, mantenir el grup actual amb algun jugador del club que passaria al primer equip.  I si s’aconsegueix l’ascens incorporar algun altre jugador coneixedor de la categoria.

Pel que fa la base masculina, estem en una moment en que els canvis d’entrenadors i metodologia als entrenaments ha fet que els jugadors creixin a nivell tècnic, creiem que hem de seguir per aquest camí i acabar formant molts més jugadors que en un futur puguin nodrir el primer equip.

Moltes gràcies i molta sort!

Els jugadors de l'Handbol Sant Vicenç:

Xavi Costa, Guille Sanz, Arnau Senserich, Jose Maria Fernàndez, Albert Hueso, Izan Alonso, Pol Deirós, Carlos Elena, Joanín Martínez, Josep Maria Grau, Daniel Ribas, Samuel Ríos, Natan Moreno, Lluc Ferres, Albert Ferres, Miquel Grau, Xavier Roca, Javi Pérez i Quim Peropadre.

El cos tècnic:

Entrenador: Josep Mª Mestre ; 2n entrenador: Gerard Mwanjele; Fisioterapeuta: Ramon Gracia; Delegat: Gabriel Teodoro.

EL CALENDARI DELS PARTITS DEL SANT VICENÇ A LES FASES

DIVENDRES 12 a les 20 hores:  BASAURI - HANDBOL SANT VICENÇ

DISSABTE 13 a les 16:30 hores: BM SINFIN SANTANDER B - HANDBOL SANT VICENÇ

DIUMENGE 14 a les 10:15 hores: NATURHOUSE LA RIOJA B - HANDBOL SANT VICENÇ

Entrevistes