updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Nacho Àlvarez (Sant Cugat): “El partit amb el Sant Joan Despí és com un derbi”

  • Escrit per ELOI SIVILLA
Nacho Àlvarez, capità del Sant Cugat Foto: Handbol Sant Cugat Nacho Àlvarez, capità del Sant Cugat

Parlem amb Nacho Àlvarez, jugador i capità de l’Handbol Sant Cugat que aquesta setmana s’enfronta amb el Sant Joan Despí en un partit on està en joc el liderat de l'apassionant Lliga Catalana masculina.

Com valores la temporada que està fent l’equip fins ara?
Estem fent una molt bona temporada i estem allà a dalt que era l’objectiu que ens havíem marcat a principi de temporada. Encara no hem acabat la lliga, però ara mateix estem molt ben situats per jugar les fases de sector i intentar lluitar per l’ascens a Primera Estatal. Portàvem molts anys esperant aquest moment, fins ara sempre havíem tingut un equip molt jove, tot i que jo soc un dels veterans, però tenim un plantilla amb una mitja de 23 anys que té moltes ganes i il·lusió. Aquest any ens hem reforçat amb tres jugadors d’aquí Sant Cugat que havien marxat i que han tornar i amb algun juvenil que ha pujat i això és que ens ha ajudat a fer aquest pas endavant.

Quina creus que és la clau d’aquesta temporada tant exitosa?
El conjunt. Crec que la clau és la cohesió que hi ha a l’equip, a banda de ser companys d’equips molts som amics i això es veu reflectit a la pista quan juguem. La gent ho dóna tot tant en els partits com en els entrenaments i som companys tant a dis la pista com fora. Som un pinya i això és la clau del nostre èxit.Com afronteu el partit davant el Sant Joan Despí d’aquesta setmana?
Amb moltes ganes i il·lusió, és un partit que tenim moltes ganes de jugar des de fa moltes setmanes. És com un derbi, ja que ens enfrontem els dos primers classificats, tot i que ells són l’equip a batre, i l’equip que guanyi es quedarà sol a dalt i sortirà molt reforçat per afrontar aquest tram final de temporada. A la primera volta allà vam patir la primera derrota de la temporada, i va ser una derrota molt dolorosa perquè vam perdre de 7 o 8 gols. Nosaltres arribem en un bon moment després d’aconseguir bons resultats en les darreres jornades, però ells també en ratxa i arriben molt bé al partit. Serà un partit molt complicat, però l’estem preparant des de fa setmanes i esperem aconseguir un bon resultat.

El que surti guanyador fa un pas definitiu per guanyar el títol de lliga, o encara queda molt?
No encara queda molt, el que guanyi tindrà molt de camí, però encara queden cinc jornades i poden passar moltes coses. Per exemple la setmana vinent el Sant Joan Despí rep el Palautordera que és tercer i a només dos punts de nosaltres dos i és un partit molt important també. I nosaltres potser ho tenim millor, però no vull desmerèixer a ningú i tot els partits s’han de jugar, Per exemple nosaltres vam cedir un empat a Granollers i algun altre empat més inesperat, la veritat és que qualsevol et pot complicar la lliga si no estàs al teu millor nivell. Enguany crec que la categoria està molt igualada i has de donar el màxim a cada partit. Nosaltres el partit més complicat el tenim a la darrera jornada de lliga quan juguem a la pista de la Salle Bonanova. Tot i això, està clar que el guanyi ho tindrà molt encarrilat, ja que no és lo mateix que quedin cinc jornades a que en quedin vint, però qualsevol fallo es pot complicar jugar les fases de sector.

En un hipotètic cas de jugar les fases de sector, veus l’equip capacitat per assolir l’ascens a Primera Estatal?
Jo crec que si, porto deu anys en el primer equip del Sant Cugat, aquest és l’onzè any i crec que aquesta és la temporada que per joc, per tal i com està l’equip ara i per plantilla podem pujar de categoria. La plantilla té moltes ganes i il·lusió per jugar les fases de sector, sabem que hi ha molts bons equips, però jo crec que tenim nivell per jugar-les i guanyar. A més en els darrers anys gairebé tots els equips que han jugat el sector han aconseguit l’ascens i això encara em dóna més esperances d’aconseguir l’ascens.

Entrevistes