updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #2aCatH: Dos atractius duel de filials de 1a Estatal a Banyoles i Sant Vicenç

Dos bons partits es viuran a Banyoles (però a La Draga) i Sant Vicenç Fotoa: Arxiu Dos bons partits es viuran a Banyoles (però a La Draga) i Sant Vicenç

El cap de setmana es juga la 21a jornada, de moment amb Fornells, Terrassa B, Sant Andreu i Ribes en places d'ascens directe.

En aquesta categoria, la més nombrosa, no hi haurà dues fases. Pujaran directament a 1a Catalana els dos primers de cada grup (anirem posant en blau als partits i resultats, als equips que ocupen les places d'honor).
Baixaran els tres últims (posem en vermell els que ocupen aquestes places).
NORMATIVA

En la Proposta de Reestructuració de categories per a la temporada 2023-24, que es presentarà a l'Assemblea del maig, dels equips d'aquesta categoria pujarien a Lliga Catalana Argent els 2 primers de cada grup. Jugarien a 1a Catalana els 5 següents de cada grup. La resta d'equips jugarien a 2a Catalana (que de fet vindria a ser com perdre un nivell).

GRUP A

Banyoles B (8è)- Terrassa B (2n), dissabte 19:30 h
Sant Fost (5è) - Castelldefels (10è), dissabte 20 h
Coope S.Boi B (3r)- Llavaneres (7è), diumenge 10:30 h
Cerdanyola (14è)- Bonanova Atlètic (6è), diumenge 11 h
Montcada B (9è)- Fornells (1r), diumenge 12:30 h
Garbí B (15è) - GEiEG (4t), diumenge 12:30 h
Bordils C (12è)- Sarrià B (11è), diumenge 18 h
Descansa Esplugues C (13è)

Aquesta jornada els dos equips en posició d'ascens visiten dos filials de 1a Estatal que els podrien crear algun problema. Sobretot l'equip egarenc que visita un filial banyolí que esgota les seves possibilitats d'enganxar-se a la lluita de la part alta.  La Coope B podria aprofitar una ensopegada egarenca si guanya el seu partit a casa contra un Llavaneres una mica irregular, que també va a esgotar les seves possibilitats. Una derrota ja deixaria els maresmencs i banyolins molt allunyats.

També Sant Fost, GEiEG i Bonanova Atlètic, han de guanyar si no volen quedar molt despenjats. De tots tres el que ho té més fàcil és l'equip santfostenc que rep un Castelldefels que només ha guanyat un dels últims set partits. Els altres dos visiten dos equips, com Cerdanyola i Garbí B, que tot i estar en la zona de descens poden sorprendre a qualsevol si no està al màxim nivell. Curiós veure com el Cerdanyola que és l'equip més golejador del grup està en penúltim lloc... però clar és el més golejat. En el del GEiEG s'ha de tenir en compte que és un derbi al Garbí Arena, i no és fàcil guanyar allà.

L'altre partit és un altre derbi gironí en el qual el segon filial bordilenc intentarà trencar la seva mala ratxa de 5 derrotes seguides, i si no ho aconsegueix i el Cerdanyola guanya podria caure a zona de descens.

GRUP B

Sant Vicenç B (5è) - Sant Quirze B (6è), dissabte 16:15 h
Ribes (2n) - Vilamajor B (14è), dissabte 17:45 h
Tortosa (13è) - Maristes Rubí (15è), dissabte 19:30 h
Berga (9è) - Palautordera B (10è), dissabte 19:30 h
Cambrils (12è)- Aula (3r), dissabte 20 h
Sant Andreu (1r)- Vic (8è), dissabte 21 h
Sant Cugat C (7è) - Molins B (11è), diumenge 12:45 h
Descansa Castellbisbal (4t)

En aquest grup els dos primers juguen a casa i contra rivals prou assequibles, ja que el Vic, tot i venir de derrotar el Santvi B, sol baixar el seu rendiment com a visitant, com ho demostra el fet que només ha pogut guanyar a les pistes dels quatre últims.

L'Aula, el tercer classificat, intentarà continuar furgant en la ferida d'un Cambrils que ja porta 10 derrotes seguides, i el quart, el Castellbisbal descansa.

El partit més interessant també és un duel de filials de 1a Estatal, entre Sant Vicenç B i Sant Quirze B. Els vicentins obren una tarda de gran handbol al Pavelló de Sant Josep que continuarà amb el partit de Plata Femenina contra Gavà i acabarà amb el de 1a Estatal Masculina contra Sagunto B. El Santvi B ha estat molt fort a la seva pista i de fet és l'únic equip de 2a Catalana que ha sumat tots els punts a casa en els 9 partits jugats. El Sant Quirze B ha guanyat quatre partits com a visitant, però cap en pistes dels de dalt.

A Berga i Sant Cugat, es preveu força igualtat entre equips de la zona tranquil·la, però el factor pista pot pesar. Mentre que el Tortosa ara mateix es veu superior a l'equip rubinenc, que és cuer, i haurien de sumar dos punts que els podrien apropar al Cambrils, en el sue intent de sortir de la zona baixa.

COMENTA A TWITTER AMB L'ETIQUETA #2aCatH


Envia fotos, informació o cròniques a gol@cathandbol.cat

Entrevistes