updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #1aCatH: Sis equips han assolit la permanència

Imatge del partit entre Sant Joan Despí B i Sanes B Fotos: @chses1973 Imatge del partit entre Sant Joan Despí B i Sanes B

El cap de setmana es va disputar la 5a jornada, que potser ha aclarit una mica les coses pel que fa a l'ascens i molt més encara pel que fa a la permanència.

FASE D’ASCENS

La Garriga 38-25 Ègara 
Cornellà 26-33 Parets 
Esplugues B  35-23 Martorell 
Valldoreix  31-27 Sant Llorenç 

En el partit més destacat de la jornada el Cornellà va tornar a ensopegar a casa, davant el Parets, i sembla ja queda força tocat pel que fa a la consecució de l'ascens. En canvi els paretans podrien aconseguir-lo la setmana vinent, si no ens fallen els càlculs, amb un empat a la pista del Valldoreix.

La Garriga i Esplugues B van fer valer la seva condició de favorits, amb dues victòries còmodes. En el cas dels garriguencs estan ja a només dos punts de l'ascens, perquè porten 4 punts al quart i li tenen el golaverage favorable.

El "Valldu" també va guanyar al final de forma clara davant del Santllo, que la setmana anterior havia guanyat a Cornellà. De tota manera la victòria va ser molt més complicada del que indica el resultat final, ja que durant la segona part l'equip del Santllo va portar sempre la iniciativa i quan faltaven 5 minuts el marcador estava empatat a 26. El "Valldu" va sentenciar al final. Els de Sant Cugat semblen ara l'únic alternativa als tres primers, ja que la setmana que ve reben el Parets.

Una dada molt significativa

Es deia que a la primera fase el grup B era més potent que el grup A i la cosa s'ha confirmat en la segona. Comptant la fase d'ascens i la de fase de permanència, en la qual s'enfronten equips del grup A de la 1a fase amb equips del grup B, s'han disputat 55 partits: 37 els han guanyat els equips del grup B, 5 han acabat en empat i només 13 els han guanyat els equips del grup A.

FASE PERMANÈNCIA

Ja està del tot  clar què passarà després que Santvi i Bonanova hagin assolit l'ascens a 1a Estatal. Baixaran els cinc equips que deia la normativa: els dos últims de cada un dels dos grups (els posem en vermell als resultats) i el perdedor d’una eliminatòria entre els antepenúltims (els posem en taronja). En blau i majúscules els equip que ja tenen la permanència assegurada.

GRUP A

SANT JOAN DESPÍ B  25-30 SE SESROVIRES B 
POBLENOU B 28-26 Sarrià B 
BARBERÀ  26-15 Espanyol B 
Sant Martí Adrianenc C 34-35 BCN SANTS

Els tres últims classificats estaven en situació bastant crítica i ara encara hi estan més. De fet els altres cinc equips ja tenen la permanència assegurada, quatre guanyant (BCN Sants, Poblenou B, Sanes B i Barberà), i fins i tot un (Sant Joan Despí B, que era el líder del grup) perdent el duel de filials de Plata contra els sesrovirencs.

El Sant Martí Adrianenc C, Sarrià B i Espanyol B s'han de distribuir els dos llocs de descens directe i el de  promoció.

Cinc equips del grup ja tenen la permanència a la butxaca

GRUP B

 

IGUALADA 43-29 CERDANYOLA 
OAR Gràcia B 32-28 JH Mataró B
Lleida Pardinyes 30-28 Banyoles B 
Descansa Les Franqueses

En aquest grup el partit més destacat era el duel de filials que es jugava a Sabadell i se'l va emportar l'equip local, que es queda a un sol punt d'assegurar la permanència.

Pas important també del Lleida Pardinyes, que deixa bastant enfonsat al Banyoles, que ho té molt complicat per evitar el descens directe. L'equip lleidatà lluitarà amb Les Franqueses i JH Mataró B per tal d'evitar la promoció contra l'antepenúltim de l'altre grup.

L'Igualada amb la seva victòria assoleix ja la permanència i condemna el Cerdanyola al descens a 2a. L'equip vallesà va fer una bona primera part, però a la represa els igualadins van anar obrint forat mab bona defensa i contraatacs.

RECORDEU: Si feu fotos, o teniu més informació, ens les podeu enviar a gol@cathandbol.cat

Entrevistes