updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #1aCatH: Jornada molt important en la lluita per l'ascens i per evitar el descens

El pavelló de Sant Ildefons a Cornellà rep el partit més interessant Fotos: arxiu (d'un partit de temporada anterior) El pavelló de Sant Ildefons a Cornellà rep el partit més interessant

Aquest cap de setmana es disputa la 5a jornada, primera de la 2a volta i a quatre del final del campionat.

FASE D’ASCENS

La Garriga (1r) - Ègara (6è), dissabte 18:15 h
Cornellà (4t) - Parets (2n), dissabte 17 h
Esplugues B (3r) - Martorell (8è), diumenge 13 h
Valldoreix (5è) - Sant Llorenç (7è), diumenge 10:30 h

Juguen a casa els equips del grup B que fins ara, deixant a part l'ensopegada del Cornellà de la setmana passada contra el Santllo, són els que s'han mostrat més forts en aquesta segona fase.

El gran partit de la jornada el tenim a Cornellà on reben el Parets. Tots dos equips venen de perdre en l'última jornada i sobretot l'equip local podria quedar tocat i quasi enfonsat si perdés aquest partit. 

Està clar que La Garriga i Esplugues B són clars favorits en els seus partits, i el "Valldu" també ho és, tot i que en menor grau, veient el triomf de la setmana passada del Santllo a Cornellà.

FASE PERMANÈNCIA

Baixaran cinc equips segur: els dos últims de cada un dels dos grups (els posem en vermell als resultats) i el perdedor d’una eliminatòria entre els antepenúltims (els posem en taronja). Però a part dels equips que baixen segur, dos equips més queden condicionats per la possible compensació de descensos de 1a Estatal. Això vol dir que fins i tot el quart per la cua d'un dels dos grups podria baixar si cap equip de Lliga pugés a 1a Estatal. I això se sabrà ja el diumenge al migdia.

GRUP A

Sant Joan Despí B (1r) - SE Sesrovires B (3r), diumenge 19:45 h
Poblenou B (4t) - Sarrià B (7è), diumenge 10:30 h
Barberà (5è) - Espanyol B (6è), diumenge 17:30 h
Sant Martí Adrianenc C (8è) - BCN Sants (2n), dissabte 20:30 h

Els tres últims classificats estan en situació bastant crítica i si perden aquesta setmana tindran la permanència molt complicada algun d'ells ja podria quedar condemnat al descens.

El partit, podríem dir-ne de més qualitat, és el duel de filials de 1a Estatal que es juga al Salvador Gimeno, però el més atractiu pel que fa a la lluita per evitar el descens és el que es juga a Barberà, i on l'equip blanc-i-blau, en cas de derrota podria quedar ja condemnat al descens, segons com vagin les fases d'ascens a 1a Estatal. Igual que el Sarrià B si perdés a la Nova Icària.

GRUP B

Igualada (1r) - Cerdanyola (7è), dissabte 17:15 h
OAR Gràcia B (2n) - JH Mataró B (3r), diumenge 12:30 h
Lleida Pardinyes (5è) - Banyoles B (6è), diumenge 11 h
Descansa Les Franqueses (4t)

En aquest grup el partit més destacat és el duel de filials que es juga a Sabadell, el guanyador del qual farà un pas important cap a la salvació. En els altres dos els equips locals, Igualada i Lleida Pardinyes semblen clars favorits.

RECORDEU: Si feu fotos, o teniu més informació, ens les podeu enviar a gol@cathandbol.cat

Entrevistes