updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El CH Sant Esteve reclama un gol al límit del temps contra el líder

  • Escrit per CH SANT ESTEVE PALAUTORDERA

Partit vibrant i final d'infart en la visita del líder del Grup B de 1a Catalana, el Ràpid Cornellà, a la pista del CH Sant Esteve Palautordera, tercer classificat. El partit va acabar amb empat a 25 gols, però els locals reclamaran el darrer gol que hagués significat el 26-25 i que els àrbitres havien donat en primera instància però finalment van decidir no donar-lo com a vàlid. Tot seguit reproduïm les cròniques dels dos equips valorant que, tot i que lògicament ho veuen diferent, són del tot esportives.

Notícia del CH SANT ESTEVE PALAUTORDERA

25-25. 29:56. Cop franc. Treu en Nil, llança en Jordi i el rebot l'agafa en Nil i marca. Sona la botzina. Els àrbitres donen per vàlid el gol. L'equip visitant protesta. Els àrbitres consulten l'anotador-cronometrador i decideixen que ha entrat fora de temps. La jugada, cronòmetre en mà, dura exactament 3,7 segons, per tant, és totalment factible la validesa del mateix. Cal recordar que la botzina sona automàticament al cronòmetre mural del pavelló.

Amb aquesta jugada d'infart va finalitzar el partit que enfrontava el CH Sant Esteve de Palautordera i el CH Ràpid Cornellà, líder destacat del grup "B" de 1a Catalana. El partit havia estat dominat de principi a fi pels visitants, molt efectius des de la primera línia i sòlids en defensa. No obstant, el Sant Esteve va retallar distàncies i va poder guanyar el partit, gràcies a una remuntada èpica.

Ara haurem d'esperar el veredicte del comitè de competició. La sort per al Sant Esteve és que ja s'ha admès el vídeo com a prova en altres ocasions. Cal dir que en cap cas el club té res a dir ni de l'actitud de l'altre equip ni dels àrbitres, es tracta simplement que la pilota va entrar abans de sonar el clàxon.

Crònica del Ràpid Cornellà (J.M. Gallardo)

Partit entre dos rivals directes per estar en fases i que no va defraudar, fins i tot amb suspens al final.
Bona entrada la que va tenir el municipal de SE Palautordera, amb bon ambient d'handbol, partit dels de veritat, van sortir els del baix Montseny amb molta força i amb això va respondre el líder amb una defensa molt activa i amb especial marcatge del seu lateral esquerre que havia de vigilar molt de prop ja que és un tirador nat i amb molta qualitat, l'atac local es basava sobretot en joc amb penetracions successives jugant amb els exteriors cosa que mantenia en tensió a la defensa que ara si el líder recupera després d'uns quants partits.El líder per la seva banda i amb dos jugadors lesionats del xoc anterior i amb alguna baixa més per temes laborals, es va presentar en atac amb un joc ràpid però alhora segur i no li va perdre la cara a l'equip local, el resultat es va anar ajustant fins al minut 20 en el marcador, a partir d'ara el líder mana fins al final de la primera part amb uns primeres línies molt ràpids i un excelent balanç defensiu, amb un percentatge en porteria del 50% que li donava una renda de 3 gols a la 1 ª meitat amb un 9-12 al marcador.

A la segona part tot va seguir igual, el tercer classificat va seguir treballant per retallar aquesta renda i el líder va clavar encara més la defensa i aconseguint un atac molt incisiu però ja amb més dificultats amb una defensa que va anar-se obrint i amb un contacte més accentuat, no afluixan els del baix Llobregat tenint una renda màxima de 5 gols.
La reacció de l'equip local va anar agafant cos i ara si amb una mixta sobre el central atacant que va tenir una actuació destacadíssima, van ser poc a poc i per l'esforç realitzat pel líder, ajustant el marcador i fent un rush final important per mitjà del seu lateral esquerra es col · loquen amb un 25-24 favorable faltant 60 segons, empata el Rapid i quedava un atac per als locals, en aquest atac a la zona dreta es produeix un cop franc a falta de 4 segons, pantalla per al seu tirador que al xiulet l'àrbitre principal inicia en carrera i en suspensió, fa un llançament picat que respon el porter visitant amb una parada abaix, el rebuig va a un jugador de Sant Esteve i anota, i aquí es crea el 'suspens' que vaig dir al principi, segons els jugadors locals, el gol s'anota abans que soni la botzina, cosa que el duet arbitral va tenir els seus dubtes  ia requeriment dels jugadors visitants, van consultar amb la taula de cronometrador del partit que per això està en aquests casos i sense dubtar-ho en un instant van anul · lar el gol quedant el matx amb el 25-25 final.
El líder tot i tenir moltes dificultats per les lesions i absències diverses ha recuperat aquest esperit de lluita que el fa estar on ha d'estar, cal seguir així, dir del Sant Esteve que sens dubte serà un dels favorits a l'ascens en fases per a mi un equipàs.

K2_MEDIA

Entrevistes