updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

8 catalans campions del Campionat del Mediterrani juvenil

  • Escrit per FC Handbol

La Selecció Espanyola Juvenil Masculina, amb un total de 8 catalans a les seves files, es va proclamar aquest darrer cap de setmana campiona dels IX Campionats del Mediterrani, que s’han vingut celebrant a la localitat portuguesa de Lagoa. Els jugadors del FC Barcelona Nacho Biosca, Marc Jordan, Juan de Dios Linares, Guillem Lozano i Adrià Cumplido i els del BM Granollers Edgar Pérez i Arnau Garcia, tots ells dirigits pel seleccionador barceloní Ricard Franch, es van alçar amb aquest prestigiós trofeu.

Espanya, desplegant el joc característic de Ricard Franch, on jugadors com Guillem Lozano i Edgar Pérez, en funcions d’avançat, eren peces clau, va passar per sobre dels seus rivals a la primera fase de la competició. La Selecció espanyola es va desfer d’Itàlia (17-35), de Qatar (29-18), de Grècia (14-35) i de Tunísia (36-12) arribant a la fase decisiva amb tots els punts en joc a la seva butxaca.
 
Allà va continuar amb la seva immaculada trajectòria derrotant Egipte (21-26) i Turquia (40-17), assegurant la seva plaça a la final abans de l’última jornada de competició. En un partit intranscendent, els de Ricard Franch van caure amb l’amfitriona Portugal (25-22).
 
Però el destí va deparar que portuguesos i espanyols es veiessin les cares al dia següent a la gran final del campionat. I els de Ricard Franch, esperonats per la jornada del dia anterior, van demostrar que eren molt superiors a Portugal.
 
Espanya va sortir a per totes i va tancar un immaculat primer parcial amb un resultat favorable de 4-10 amb gran protagonisme de Nacho Biosca a la porteria i de Guillem Lozano. Al segon parcial, Portugal marcava un parcial inicial de 3-0 que obligava Ricard Franch a demanar temps mort, que va servir per endossar un contundent 1-7 de la mà d’Edgar Pérez que deixava pràcticament sentenciada la final del Campionat (13-23). A l’últim període Espanya es va limitar a controlar les envestides portugueses per acabar guanyant la final i el Campionat per 19-31.
 
Cal destacar que el protagonisme dels jugadors dels equips catalans va ser elevadíssim, tant en tasques defensives com ofensives. Tant és així que els nostres jugadors van anotar més de la meitat dels gols de la selecció,  repartits entre els 35 d’Edgar Pérez, 34 de Guillem Lozano, 20 d’Arnau Garcia, 17 d’Adrià Cumplido, 15 de Marc Jordan i 10 de Juan de Dios Linares. Per acabar de rematar un campionat gairebé perfecte, Nacho Biosca va ser nombrat Millor Porter de la competició.

GALERIA DE FOTOS DE LA FINAL

Entrevistes