updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Gran collita de les Seleccions Catalanes a Asturies

Gran collita de les Seleccions Catalanes a Asturies FOTOS: Organització Balonmano Asturias 2014

Aprofitant com és habitual les vacances de Nadal, s'han celebrat a Astúries els Campionats Estatals de Seleccions Autonòmiques de Base. Enguany gran èxit històric de les seleccions catalanes, col·locant totes les seves 6 seleccions a semifinals, i tornant finalment amb dos Ors, dues Plates i un Bronze.

Catalunya al Campionat Estatal de Seleccions Astúries 2014

Infantil femenina i Cadet femenina: OR, Campiones d'Espanya.
Infantil masculina i Cadet masculí: Plata
La Juvenil Femenina: Bronze
La Juvenil Masculina: Quart lloc

Or de la Selecció Infantil i Cadet Femenina Femenina

Èxit sense precedents de la selecció infantil femenina dirigida per Maria Cadens, Alex Exposito i Lidia Grañana va emportar-se el títol per primer cop cap a Catalunya, superant a la final a la Comunitat Valenciana (26-23), després d'haver superat a Madrid en semifinals (18-16). El fet de venir de la Copa no va frenar un gran conjunt amb un immillorable futur.

Per la seva banda, el combinat cadet femení dirigit per Xavi Vilella, Pol Ibañez i Raquel Vázquez va fer un excel·lent campionat guanyant de manera clara tots els partits inclús la final, contra la Comunitat Valenciana (27-17). Abans en semifinals s'havien desfet d'Euskadi (32-19).

Plates de les Seleccions Infantil i Cadet Masculina

La Selecció infantil masculina, entrenada per Josep Maria Mestre, Adrià Alsina i Francesc Asensio, va lluitar fins al final però va acabar cedint en el partit pel títol contra Madrid 29 a 23. Al descans la igualtat era màxima (11-10).

La mateixa sort va patir la cadet masculina, dirigida per Armand Rubiño, Dani Landa i Ernest Landa, que van perdre la gran final contra Andalusia per un molt ajustat 30-27. Va ser, però, un partit molt complicat ja que els catalans sempre van anar per darrera el marcador.

Les Seleccions juvenils es queden sense final

Les dues Seleccions juvenils van quedar-se sense final, i només una de les dues va poder refer-se penjant-se el bronze. Va ser la juvenil femenina, entrenada per Toni Gilabert, Jesús Fernández i Núria Rosell, que després de caure 28-29 contra Canàries en semifinals, va superar Euskadi 31-30 en la lluita pel tercer i quart lloc.

No van tenir la mateixa sort els juvenils masculins, amb Pedro Pérez, José Manuel Herrero i Gabriel Teodoro de cos tècnic, que després de veure's fora de la final perdent amb Madrid 31-27 van tornar a caure 38-34 contra Castella i Lleó. Igualment, gran campionat per la única selecció catalana que per exemple el primer dia ja havien guanyat a Castella i Lleó 35-28.

Entrevistes