updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Catalunya campiona d’Espanya Juvenil Masculina

La selecció juvenil masculina de Catalunya es va proclamar campiona d'Espanya després de superar a la final a la selecció de Madrid 24 a 32. D'aquesta manera els nois entrenats per Pedro Pérez, Jose Manuel Herrero i Gabriel Teodoro, van tornar de Galícia (Cangas del Morrazo) amb la medalla d'or penjada del coll.

La primera part de la final va ser molt interessant i amb una gran igualat es va arribar al descans amb una diferència mínima de 15-16 per Catalunya. A la represa, van sortir a per totes, i poc a poc van anar agafant rendes de 3 i 4 gols que van minar la moral dels madrilenys, que al final van veure com els catalans acabaven el partit amb la màxima avantatge assolida de 8 gols.

El camí fins al títol
Catalunya va tenir una trajectòria immaculada fins a assolir el triomf. A la fase de Grups va acabar primer del Grup A amb sis punts, guanyant Castella la Manxa (31-24), Madrid (32-23) i Adnalusia (32-28). Una manera immillorable de passar a quarts de final.

Allà es va tobar a Cantàbria superant-la de manera claríssima 35-18. En semifinals el rival era Euskadi, que va caure també de manera folgada 34-22 (destacant els 9 gols del blaugrana Adrià Cumplido o les 13 aturades del porter granollerí Marc Guardia).
 
Els protagonistes de l'èxit han estat: Nacho Biosca i Marc Guardia, porters; i Thomas Artiach, Adrià Cumplido, José Oliver, Josep Folques, Marc Jordan, Sergi Gumà, Javier Castro, Julià Castelló, Alex Colas, Esteve Bosch, Marc Cañellas, Arnau Rovira. El cos tècnic esta format pels citats Pedro Pérez, José Manuel Herrero, Gabriel Teodoro, més Virginia Pagès i Denys Santamaria.

Entrevistes