updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Parlem amb Bernat Barbany, entrenador del Granollers infantil campió estatal

"La gran virtut d'aquest equip és la seva capacitat de treball" Bernat Barbany

Aquest cap de setmana l'infantil masculí del BM Granollers va posar la cirereta a la seva excel·lent temporada aconseguint el títol Estatal a Alcobendas. Abans, els vallesans ja havien aconseguit el Campionat català de manera brillant. En parlem amb el Bernat Barbany, el seu jove entrenador.

Enhorabona per l'èxit del teu equip. Què creus que teniu d'especial per haver estat els millors?
Moltes gràcies. La gran virtut d'aquest equip és la seva capacitat de treball, la seriositat al dia a dia i la intensitat que mostren a la pista partit rere partit. Són incansables!

El Top-8 Estatal va ser tan "còmode" com pot semblar pels resultats finals?
Ni molt menys! En una fase final no hi ha equips fàcils! Els resultats han estat enganyosos. L'equip s'ha hagut d'esforçar al màxim a cada partit per aconseguir la victòria. Nosaltres plantegem una defensa oberta amb molta intensitat i amb aquest sistema hem aconseguit gairebé sentenciar els partits a les primeres meitats. Això ens ha donat una confiança i tranquil·litat que hem sabut administrar fins la victòria final.

Enguany ha estat un any històric per l'handbol català, i també pel vostre club. Campions estatals en infantil masculí i juvenil femení. Creus que el treball amb la base és l'única via de futur pels clubs?
Sense cap mena de dubte. L'handbol professional ha agafat una dinàmica de retrocés en els darrers anys fruit de la crisi econòmica. Ara mes que mai, el treball de base dels clubs serà fonamental per poder persistir en aquests moments tan complicats.

Recordes alguna de les coses que els vas dir als nois abans i després del partit per motivar-los i felicitar-los?
Abans del partit els vaig demanar que fossin ells mateixos, que juguessin amb el cap fred i que disfrutessin jugant a handbol, que és el que els agrada! A mes a mes, els hi vaig ensenyar la medalla de plata aconseguida la temporada passada amb l'equip infantil (on varem perdre la final precisament davant el FC Barcelona) i els vaig esperonar a millorar-ne la fita.

Ja per acabar, personalment entrenar és un hobbie més o t'agradaria progressar com a tècnic?
Sóc entrenador perquè m'agrada el treball de base. A Granollers tinc la oportunitat de treballar amb bons equips que et permeten aspirar a objectius com el que acabem d'assolir. Mica en mica, m'he anat engrescant. L'any passat vaig realitzar el curs d'entrenador territorial a Zamora, i aquest proper estiu realitzaré el curs d'entrenador Nacional a Pinto.

LLEGEIX LA CRÒNICA DE LES FASES FINALS

Entrevistes