updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El BM La Roca nou equip de Divisió de Plata Masculina!

Els roquerols han guanyat el partit pel tercer i quart lloc que donava la darrera plaça d’ascens

Cap de setmana històric per l’esport roquerol, ja que el BM La Roca ha aconseguit l’ascens a Divisió de Plata masculina a la Fase final disputada a Errenteria. Els catalans van caure per la mínima dissabte en semifinals contra el Zarautz, però en el partit per tercer i quart lloc que donava la darrera plaça per pujar, han aconseguit superar el PAN Moguer (25-30).

El partit ha estat marcat pels nervis. Els dos equips sabien que ja no tenien marge d’error, i ser l’únic equip que no puja en una fase de quatre semblava que pesava com una llosa. I han estat els catalans els que han sabut superar millor aquest handicap i poc a poc han agafat el domini del partit (6-9). Però els andalusos han fet gala del seu bon conjunt per igualar a 11, però un espectacular “rush” final dels roquerols, amb un gran Juan López, ha permès marxar al descans amb un molt esperançador 11-15, que era la màxima diferència en tot el partit.


Reacció andalusa, control roquerol
A la represa els andalusos del Moguer s’han refet amb un gran inici i han neutralitzat l’avantatge de La Roca empatant el matx a 16 gols. Quedava tot obert, i el Moguer inclús ha tingut una opció per posar-se per davant, però no ho ha aconseguit i dos gols de Josep Morales des de l’extrem dret han donat de nou aire a La Roca que estava patint de valent amb la mixta sobre Juan López.

Però els andalusos han reaccionat de nou, posant-se a un sol gol (17-18) i robant la pilota, però una aturada providencial de contraatac del porter Miguel Martín i dos gols seguits han fet que La Roca tornés a obrir distàncies (17-20). Els andalusos havien tingut la seva oportunitat, però ara ja era massa tard i La Roca ha sabut gestionar amb intel·ligència les diferències per acabar guanyant el partit 25-30 amb un efectiu Albert Itchart a la part final de partit. La pressió final a la desesperada no ha servit de res a uns andalusos que es queden per segon any a les portes d’un ascens que serà català.

Miguel Martín (porter de La Roca): "Després del pal d'ahir, avui ho hem aconseguit!"

Miguel Martín, porter del BM La Roca ha parlat just acabar el partit per la web Emisiones Deportivas, que ha emès el partit ens directe via internet. Martín, molt destacat sobretot a la segona meitat, ha parlat molt satisfet: "Després del pal d’ahir, potser el pitjor partit que hem fet en tot l’any, avui ho hem aconseguit. Molt satisfets, ja que era un partit a cara o creu".

El porter de la Roca ha destacat la bona preparació del seu equip. "Hem pogut fer una bona pretemporada preparatòria per arribar aquí, ja que per sort ens vam classificar amb temps. Tenim una plantilla molt àmplia, potser la més àmplia de les fases, i això ens ha permès gestionar-la molt bé". Lògicament ara només queda esperar que l'ascens esportiu sigui possible econòmicament. "Ara és el torn de la directiva, que lluitarà per aconseguir jugar a la Divisó de Plata. També es parla d’una reestructuració de divisions... esperem que sigui aviat", deia encara amb la cara satisfeta de qui ha fet la feina ben feta.

Entrevistes