updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Sergi Rodríguez: "Si ens centrem en mirar cap a sota no creixerem com a equip"

  • Escrit per ELOI SIVILLA

Aquesta setmana, just abans de començar la segona volta, a CATHANBOL parlem amb Sergi Rodríguez jugador del Joventut Mataró i màxim golejador del grup C de la Primera Estatal.

Tot i les moltes baixes que va patir l’equip, es pot dir que la primera volta que s’ha fet ha estat bona, oi? 
La veritat és que estem molt contents de com ha anat la competició fins ara. Vam iniciar la temporada de manera molt positiva amb victòries davant d’equips que teòricament eren superiors, i això va fer que agaféssim confiança per encarrilar l’inici de la competició. Evidentment que podria haver anat millor, però hem de ser conscients de l’equip que tenim i dels grans canvis que hem patit a nivell de plantilla en comparació a l’any passat. Jo en faig una valoració molt positiva.

Una mica irregular però bona en definitiva?
Sí, la primera meitat de la primera volta vam fer un bon treball aconseguint victòries importants mostrant un bon joc col·lectiu i potser a mesura que ha anat avançant la competició hem deixat escapar alguns punts que podríem definir com punts importants davant de rivals directes i el nostre nivell ha anat baixant. Cap al final de la temporada ens hem mostrat bastant més vulnerables tan en atac com en defensa i no hem pogut mostrar el joc àgil i ràpid col·lectiu que en un inici ens va donar bones victòries. Un factor que no ens ha ajudat han sigut les lesions i l'anar arrossegant  jugadors tocats i més encara si és com el nostre cas que som una plantilla curta, però sabem que és una competició molt exigent i que són factors que s’han de tenir en compte.

Després de la primera volta, amb el Gavà i el Dominicos enfonsats a la taula, podem dir que la permanència està mig encarrilada ?
Hem fet un bon treball a la primera volta i hem de seguir treballant per millorar-lo a la segona. Penso que si ens centrem en mirar el que fan els altres equips, i sobretot els que estan per sota a la classificació, no millorarem i no seguirem creixent com a equip. És cert que la situació ara per ara d’aquests dos equips és molt complicada, però compten amb grans jugadors que formen bones plantilles i que a nosaltres ens van posar les coses molt complicades quan ens vam enfrontar i estic segur que donaran molta guerra en aquesta segona volta i que no donaran cap punt per perdut, ni ells ni la resta d’equips. Com he dit, nosaltres hem de seguir treballant cada dia per seguir millorant i plantejar cada partit com si d’una final es tractés.

De tots els rivals amb els us heu enfrontat, quins creus que són els favorits per ocupar els dos primers llocs?
De les plantilles més fortes i completes de la competició i que fins al moment així ho han demostrat, són La Roca, Bordils i Sant Martí Adrianenc. Són grandíssims equips amb un fons de plantilla molt ampli i amb molta qualitat que lluitaran per les dues primeres places.

Amb 83 gols ets el màxim golejador del campionat. Està sent una temporada excel·lent a nivell personal?
Estic content. Aquest any és diferent per molts motius, però a la vegada un repte en molts altres. Jo intento treballar cada dia al màxim per seguir millorant i poder aportar el millor de mi i que l’equip en surti beneficiat. Per mi el més important és l’equip i si amb els meus gols puc ajudar a aconseguir victòries estaré molt content, però si guanyem aportant moltes altres coses sense marcar tants gols, estaré igual de content.

L’absència de diversos jugadors aquest any ha fet que tinguis més protagonisme en atac?
Penso que no. L’any passat i els anteriors ja gaudia de minuts i responsabilitat en atac, però la diferència aquest any està en que hi ha menys jugadors experimentats on recau aquesta responsabilitat. A mesura que tothom vagi agafant confiança el joc col·lectiu farà que siguem molt més forts en atac i aquesta responsabilitat quedi més repartida.

Dissabte comenceu la segona volta a Palautordera, com es presenta el partit?
Reprenem la competició amb moltes ganes i recuperem jugadors lesionats que fan que el grup estigui al complet. El fet de que sigui contra el Palautordera sempre és un motivació extra ja que és un gran equip i normalment els enfrontaments acostumen a ser molt intensos i apassionants. Esperem arribar amb un bon nivell de joc i poder fer un gran partit. Sabem que és una de les pistes més difícils, però a la vegada som conscients de que si fem les coses ben fetes tindrem opcions. Aconseguir una victòria seria molt important per nosaltres i ens donaria molta moral per afrontar tota la segona volta.

Entrevistes