updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Roger Estapé: “No es pot demanar més, juguem primer contra segon”

  • Escrit per ELOI SIVILLA
Roger Estapé: “No es pot demanar més, juguem primer contra segon” Foto: Àlex Gomà | CATHANDBOL

Parlem amb Roger Estapé, jugador del BM La Roca, líder de la Primera Estatal que aquesta setmana visita el BM Granollers, segon classificat

Com valores la temporada que està fent l’equip?
Valoro la temporada com a molt positiva. Començàvem amb un grup molt rejovenit, amb baixes importants de grans jugadors que van tenir molt de pes en anteriors temporades com Juan Lopez, Albert Ichart, Esteban Antequera o Marc Pujol. Per tant semblava que hauríem de tenir un procés d' adaptació i de transició, però no ha estat així. L'equip ha respost a la perfecció i jugadors joves però amb moltíssima qualitat han adquirit un pes molt important a l'equip i amb un rendiment excel·lent. A cinc jornades de finalitzar la competició estar com a líders, és per posar un excel·lent a l'equip.

Després de passar el va passar ara fa dos temporades i després de jugar l’any passat a Lliga Catalana, vau afrontar aquesta temporada amb més ganes de demostrar que sou el millor equip de 1a Estatal?
Amb moltes ganes sí, però amb l'objectiu de ser el millor equip, no. Ens plantejàvem a estar els llocs capdavanters i lluitar fins a final de temporada per les fases. Però crec que no esperàvem ser tant solvents i anar líders de la categoria

No perdeu des del 23 de novembre, però tot i això només sou líders amb un punt d’avantatge. És una lliga de tres i tots els altres estan molt lluny?
Jo crec que des de ben aviat la Lliga va ser una cosa de quatre equips tot i haver-hi altres equip molt potents com Palautordera, Mataró o Sant Esteve, aquests es van despenjar molt aviat i els quatre de dalt (Esplugues, Sant Martí, Granollers i La Roca) són els que hem estat més forts i súper regulars. Amb la nostra victòria l'altre dia a la pista de l'Esplugues sí que sembla ser que les fases són cosa de tres. Tot i això l'Esplugues guanyant els enfrontaments directes es col·locaria altre cop a la pomada.

Com es presenta el matx davant el Granollers B?
Doncs molt interessant, sempre el derbi vallesà es quelcom més que un partit. Però aquest any amb l'afegit que ens juguem el liderat, i que qui s'endugui els 2 punts fa un pas de gegant per assolir les fases. No es pot demanar més, primer contra segon, ambient a les grades i de ben segur que es veurà un bon partit. A nivell d'equip estem amb moltes ganes, amb molta confiança després de la victòria a Esplugues i amb un grup molt unit i competitiu. Estic segur que donarem la cara.

Quina pot ser clau del partit?
Jo crec que el control i tempo del partit. Gestionar les inferioritats i superioritats, i l'equip que aconsegueixi  imposar el seu potencial defensiu tindrà moltes possibilitats. A la Roca ho vam fer a la primera part i va ser la clau de la victòria. Tot i això crec que el partit serà molt igualat i de ben segur que la gestió dels últims minuts serà crucial.

El que guanyi farà un pas definitiu cap el títol de lliga o encara queda molt?
Encara queda molt. Si no fixeu-se en les punxades que hem tingut tots els equips: nosaltres al Vendrell, el Sant Martí a Mataró o el Granollers a Gavà. Els equips apreten molt en aquest tram final. Així que seria una victòria important però ni molt menys definitiva i més amb lo ajustada que està la classificació

L’objectiu és anar a fases i l’any passat juga a Plata? I si és així, saps si el club voldria o podria pujar aquest cop?
El nostre objectiu sens dubte, es poder jugar les fases si ho assolim a la pista. Si aconseguim aquest objectiu ja parlarem dels altres. Però de ben segur que si anessim a les fases també aniríem a guanyar- les. Esportivament somiem amb la Divisió d'Honor plata, econòmicament...

Entrevistes