updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Sant Quirze retorna a la 1a Estatal amb un treballat empat a Palautordera

  • Escrit per M.NUÑEZ / H.SANT QUIRZE

Un gol a manca d’un segon de Xavi Roca, dóna un punt als “kiris”

L'Handbol Sant Quirze retornava a la categoria de bronze de l'handbol estatal i ho feia a la pista mítica de Santa Maria de Palautordera, on l'equip local ja comença a ser un clàssic de la categoria. Sis anys després del descens, els “kiris” eren una barreja d'il·lusió i nervis i la visita al Montseny no es tractava doncs, d'una estrena fàcil. El CH Palautordera conserva part del bloc de l'any anterior, amb alguna alta com el retorn del jugador exASOBAL, Jordi Corcera.

El Sant Quirze es va refer dels nervis inicials amb i va conseguir mantenir la igualtat inicial durant els primers deu minuts (4-3). A partir d'aquest moment, l'experiència dels locals, amb Jordi Cañellas al capdavant, va començar a obrir les primeres escletxes de tres i quatre gols al marcador. Els quirzetencs no trobaven el seu lloc a la pista mentre que els locals, amb l'aparició de Jordi Corcera, van aconseguir arribar al descans amb un bon matalàs: 16-11.

A la represa, el Palautordera va sortir decidit a sentenciar als visitants, que presenten un equip molt jove a la categoria, i no van perdonar el seguit d'errades dels primers  instants i amb un parcial de 4-1, van deixar el marcador amb un 20-12 que donava poques esperances als del Vallès Occidental.

Però el Sant Quirze, recolzat en les aturades de David Jornet i comandat pel Carles Carrillo i Albert Puig en atac, va despertar amb un demolidor parcial de 1-9 en dotze minuts que va silenciar l'animós públic local, aconseguint empatar a manca d’ un quart d’ hora de partit, 21-21. A partir d'aquell moment, la igualtat va ser la tònica dominant. Els locals semblaven perdre pistonada, tot i conservar avantatges mínims al marcador, gràcies a les bones accions de Bernat Buch i Jordi Cañellas. Però el Sant Quirze estava en dinàmica ascendent i va arribar al darrer minut amb possessió i 27-26 al marcador. Una errada de llançament dels “kiris” i una última aturada del David Jornet va tornar a donar possessió al Sant Quirze a manca de catorze segons. Xavi Roca va aconseguir anotar el 27-27 a manca de tan sols un segon davant la decepció local i l'esclat d'alegria visitant.

CH PALAUTORDERA SALICRÚ 27 - 27 HANDBOL SANT QUIRZE

CH PALAUTORDERA SALICRÚ: Francesc Guardiola - 9 aturades - i Albert Panareda (porters); Albert Puig (2), Aleix Sala, Jordi Corcera (4), Jordi Cañellas (4), Jordi Deumal (3), Agustí Altimira, Xavier Cribillés (1p), Marc Molins, Bernat Buch (5), Albert Perxachs (3), Ismael Pou (2) i Xavier Sala (3p). Entrenadors: Marc Lurbe i Marc Amargant.
HANDBOL SANT QUIRZE: David Jornet - 13 aturades - i Carles Bonàs (porters); David Perelló (2), Albert Madriles (1), Uri Fernández (2), Albert Miquel (1), Albert González, Francesc Altés (3), Albert Puig (7, 2p), Carles Carrillo (4), Àlex Bonilla (6, 4p), Xavi Roca (1), Dorian Guerrero i Carlos Heredia.  Entrenadors: Ramon Plans i “Txus” Garcia.
MARCADOR cada 5': 2-1, 5-3, 7-4, 9-6, 11-8, 16-11 (descans) 20-14, 21-18, 21-20, 23-23, 25-24 i 27-27 (final).

Entrevistes