updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia de 1a Estatal: Amb la 13a Jornada acaba la primera volta

Prèvia de 1a Estatal: Amb la 13a Jornada acaba la primera volta Foto: ARXIU

Aquest cap de setmana es tanca la primera volta d'un campionat que està inclús més emocionant del que havíem pensat en un inici. Cap equip ha pogut consolidar-se al liderat i tenim els cinc primers equips separats per només dos punts. Repassem tots els partits:

El partit de la jornada a Sabadell

OAR Gràcia Sabadell (6è) - Granollers B (1r)

Aquest cap de setmana el partit de la jornada que tanca la primera volta del campionat de 1a Estatal el tenim el diumenge al pavelló del Gràcia a Sabadell on l'equip local rebrà el nou líder de la categoria, amb la clara intenció de derrotar-lo després de dues setmanes jugant a pista contrària i sense poder aconseguir el triomf. Fins ara a Sabadell només hi ha pogut guanyar el Bordils (27-30).

S'enfronten dos equips de característiques diferents ja que el Granollers és el segon màxim golejador i els locals són dels equips menys golejats. Veurem qui s'emporta el gat a l'aigua...

De ben segur hi haurà un gran ambient el diumenge amb assistència de molts jugadors, aficionats i tècnics que hauran jugat el dia abans els seus partits, i és que aquest és l'únic partit que es juga en diumenge.

A més aquest partit també és tot un clàssic de la categoria, que en els darrers temps ha donat aquests resultats, amb només dues victòries locals en deu partits i tres empats:
2011-12    OAR Gràcia- Granollers B    33-30
2010-11    OAR Gràcia- Granollers B    28-36
2009-10    OAR Gràcia- Granollers B    33-33
2008-09    OAR Gràcia- Granollers B    22-32
2007-08    OAR Gràcia- Granollers B    23-23
2005-06    OAR Gràcia- Granollers B    24-21
2004-05    OAR Gràcia- Granollers B    28-37
2003-04    OAR Gràcia- Granollers B    30-33
2002-03    OAR Gràcia- Granollers B    23-23
2001-02    OAR Gràcia- Granollers B    17-23

Handbol Bordils (3r) - Maristes Algemesí (4t)

El Bordils va donar una bona mostra de força derrotant el Sant Martí Adrianenc a la seva pista i ara haurà de superar l'Algemesí per intentar tornar a pujar al lideratge si el Granollers B ensopega a Sabadell.
D'entrada els bordilencs són favorits a casa seva, però faran bé de lligar ben curt a les figures de l'equip visitant.
Aquest és partit nou a la categoria ja que en els tres anys en que l'equip valencià va jugar en el grup català, el Bordils havia baixat a Lliga Catalana.

Palautordera (12è) - Sant Martí Adrianenc (2n)

El Palautordera ja acumula quatre derrotes en cinc partits jugats a la seva pista, però s'haurà carregat una mica de moral després d'haver guanyar a Sarrià de Ter. Al davant trobaran un equip que com és ben sabut defensa amb molta pressió i veurem si saben atacar-la, com ho van saber fer la temporada passada en que es van imposar de forma clara. L'equip visitant de tota manera no pot fallar… per si ho fa el Granollers B i pot recuperar el lideratge.

En les tres darreres temporades els resultats han estat aquests:
2011-12    Palautordera- Sant Martí Adr.    39-31
2010-11    Palautordera- Sant Martí Adr.    25-33
2009-10    Palautordera- Sant Martí Adr.    28-30

Vendrell (11è)-   La Garriga (14è)

Partit nou a la categoria en el qual els garriguencs continuaran buscant la seva primera victòria o almenys un empat que els permetés tancar la primera volta amb algun punt, però no sembla fàcil que el Vendrell es deixi sorprendre ja a casa seva només ha cedit davant de tres equips de la part alta… però algun dia La Garriga haurà de tenir més sort que la que ha tingut en els quatre partits que ha perdut per la mínima.

Joventut Mataró (7è) - Esplugues (10è)

El Joventut Mataró intentarà afegir-se a Algemesí, Granollers B i Sant Esteve Sesrovires que són els dos equips que ja han tancat la primera volta amb ple de victòries a la seva pista. Això si aquests equips en tenen sis i els mataronins ja sumarien la setena.

Però faran bé de no refiar-se de l'equip espluguenc que ja els ha sorprès en les dues darreres temporades i que a més a les seves files porten ara alguns jugadors procedents del Sant Martí que també solen treure triomfs de Mataró. A més l'Esplugues s'està mostrant molt irregular i treu millors resultats a fora (ha guanyat a Montcada i Palautordera i ha empatat a Catarroja) que no pas a casa, on només ha guanyat davant del cuer. Però de tota manera l'equip local, si juga com sap i no com ho va fer a La Garriga, és favorit.

Els darrers resultats d'aquest partit que s'ha jugat quatre vegades són aquests:
2011-12 Joventut Mataró- Esplugues    27-35
2010-11 Joventut Mataró- Esplugues    26-29
2009-10 Joventut Mataró- Esplugues    33-29
2005-06 Joventut Mataró- Esplugues    32-21
De moment el balanç està empatat. Veurem a favor de qui es desnivella.

 Florida Catarroja (8è) -  Sant Esteve Sesrovires (5è) -

Un altre partit nou a la categoria en el qual el Sanes intentarà fer valer la seva fortalesa defensiva (és de molt l'equip menys golejat de la categoria) per treure dos punts de terres valencianes que li permetin continuar enganxat al tren dels equips capdavanters.

Salle Montcada (9è) UE Sarrià (13è) 

El Sarrià no acaba d'axecar cap i va caure derrotat per cinquena vegada a la seva pista, on abans tant costava de guanyar, davant d'un Palautordera que també estava en situació crítica.

Aquest dissabte a Montcada tampoc ho tindran fàcil per sumar dos punts, però s'haurà de veure si els montcadencs surten tant concentrats com o fan quan juguen contra un equip gran o si surten més relaxats.

La temporada passada en l'únic duel entre aquests dos equips a 1a Estatal la victòria va ser per als sarrianencs per 27-30.

1a Estatal Grup C : 13a jornada

Dissabte
Joventut Mataró- Esplugues, 18 hores
Palautordera- Sant Martí Adrianenc, 18:45 hores
Catarroja- Sant Esteve Sesrovires, 19 hores
Bordils- Maristes Algemesí, 19:30 hores
Vendrell- La Garriga, 20 hores
Salle Montcada- Sarrià, 20:15 hores

Diumenge
OAR Gràcia- Granollers B, diumenge 12:30

Entrevistes