updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia de 1a Estatal: El partit de la 12a Jornada a la Verneda

Prèvia de 1a Estatal: El partit de la 12a Jornada a la Verneda Foto: ARXIU

Aquesta dotzena jornada, en ple pont, arriba amb el Sant Martí Adrianenc estrenant liderat en solitari, però rebent un Bordils que vol tornar a aquesta posició de privilegi. Un gran partit que pot comportar canvis a l'animada part alta de la classificació. Entre els dos equips hi tenim el Granollers B que rep el Florida Universitaria de Catarroja, que tot i ser la revelació no sembla que pugui donar la sorpresa a la capital vallesana. Repassem tots els partits:

El partit de la jornada a La Verneda

Sant Martí Adrianenc (1r) - Handbol Bordils (3r)

Aquest cap de setmana no hi ha cap mena de dubte que el partit de la jornada el tenim a La Verneda, on s'enfronten l'actual líder solitari, i l'equip que ho havia estat durant moltes jornades, abans de perdre dos partits seguits.

El moment que travessen els de l'ASME sembla ser molt bo com ho demostra la seva folgada victòria al Vendrell, però atenció perquè la setmana anterior van patir de valent per guanyar per la mínima al Joventut Mataró. En canvi els bordilencs després d'haver perdut a casa davant del Granollers B semblen haver perdut una mica el rumb i la setmana passada van patir també molt per guanyar el derbi gironí, i per tant aquest cap de setmana han de recuperar les millors sensacions per imposar-se a la pista del líder i igualar-lo a la classificació.

Aquests són els resultats d'aquest partit fins ara, on es pot veure que la darrera victòria del Bordils en aquella pista va ser la temporada 2001-02 i era de quan encara era l'Adrianenc i jugaven a Sant Adrià.

En els darrers tres partits, de la darrera època del Bordils a 1a Estatal, els correctius han estat molt severs.
2011-12    Sant Martí Adrianenc- Bordils    37-31
2010-11    Sant Martí Adrianenc- Bordils    36-29
2009-10    Sant Martí Adrianenc- Bordils    35-22
2004-05    Sant Martí Adrianenc- Bordils    33-22
2003-04    Sant Martí Adrianenc- Bordils    38-35
2002-03    Sant Martí Adrianenc- Bordils    36-28
2001-02    Sant Martí Adrianenc- Bordils    25-27

Granollers B (2n) - Florida Catarroja (8è)

El Granollers B que la setmana passada es va deixar un punt a la difícil pista de la Salle Montcada, té l'oportunitat de col·locar-se líder, si el Bordils guanyés a La Verneda i ells guanyen el Catarroja. Serà la primera visita d'aquest equip que la setmana passada van tombar l'OAR Gràcia i que no ho posaran fàcil als vallesans, però de tota manera a l'Olímpic aquests són favorits.

Maristes Algemesí (4t) - Vendrell (11è)

Els Maristes d'Algemesí de Salva Esquer van caure al darrer segon a Mataró i van donar una bona imatge i per tant són favorits davant d'un irregular Vendrell que és capaç del millor i del pitjor. Tots dos són equips que depenen bastant dels seus millors golejadors (Carls Esquer i Ximo Martínez per una banda i Malivern, Carrero i Mario Fernàndez per l'altre) i en aquesta situació sembla que ha de pesar el factor ambiental a favor d'un equip que no vol despenjar-se dels primers.

Esplugues (10è) - OAR Gràcia Sabadell (6è)

Un bon partit també el que tenim a Esplugues, on l'equip local rep l'OAR Gràcia, repetint a casa els locals i a fora els visitants respecte a la darrera jornada.
L'Esplugues no va tenir cap problema per doblegar La Garriga i l'OAR va perdre per la mínima a Catarroja, i si no vol allunyar-se dels primers haurà de lluitar pel triomf, però no li serà fàcil perquè l'Esplugues s'està fent fort a casa seva.

Els darrers resultats d'aquest partit que s'ha jugat sis vegades en les set darreres temporades són aquests:
2011-12    Esplugues- OAR Gràcia    26-26
2010-11    Esplugues- OAR Gràcia    29-29
2009-10    Esplugues- OAR Gràcia    28-31
2008-09    Esplugues- OAR Gràcia    29-28
2007-08    Esplugues- OAR Gràcia    26-30
2005-06    Esplugues- OAR Gràcia    30-31
Observi's que és una bona plaça per als sabadellencs ja que només hi han caigut derrotats una vegada. El que sembla segur és un matx de gran igualtat i emoció.

Sant Esteve Sesrovires (5è) - Salle Montcada (9è)

No sembla que els montcadencs, tot i l'empat tret a casa seva davant del Granollers B, pugin ser els que facin saltar el fortí sesrovirenc, un dels quatre invictes junt amb Algemesí, Mataró i Granollers.

Els de Jaume Puig baixen molt fora de casa i fina ara només han pogut guanyar a la pista del dos últims classificats, i per tant van a Sant Esteve amb la careta de víctimes, però faran bé els locals de no confiar-se, perquè la temporada passada, l'única en la que han jugat a 1a Estatal el resultat va ser d'empat a 26 gols i per tant el Montcada és un dels últims equips que ha puntuat allà.

UE Sarrià (12è)  - Palautordera (13è)

Sembla el matx més dramàtic de la jornada entre dos equips que normalment s'havien mogut per la zona alta i que ara comparteixen la penúltima posició, que en altres ocasions hauria suposat el descens. Aquesta temporada només baixa un equip, però cap dels dos farà bé de no refiar-se de que La Garriga estigui més avall.

El Sarrià, va estar a punt de puntuar a Bordils, i si saben mantenir la intensitat del derbi són favorits davant d'un equip que no acaba de trobar-se aquesta temporada i que ja encadena set derrotes.

Aquests dos equips s'han enfrontat les tres darreres temporades amb aquests resultats:
2011-12    Sarrià- Palautordera        29-35
2010-11    Sarrià- Palautordera        28-28
2009-10    Sarrià- Palautordera        28-27
Com es pot veure ja fa dues temporades que el "Palau" puntua a Sarrià.

    La Garriga (14è) -   Joventut Mataró (7è)

En teoria el partit més desequilibrat per diferència de punts, i també observant que La Garriga és l'equip que ha rebut més gols i el Joventut és el tercer menys golejat, però en el qual els vallesans buscaran donar la sorpresa i sumar els dos primers punts, en un matx en que hi ha certa rivalitat entre els dos equips, ja que a les files mataronines hi ha jugadors vallesans i un dels puntals garriguencs és Gerard Hernàndez que la passada temporada va jugar a Mataró.

Fins ara aquests dos equips mai havien jugat a la 1a Estatal.

1a Estatal Grup C : 12a jornada

Dissabte
Granollers B- Catarroja, dissabte a les 18 hores
Sarrià- Palautordera, dissabte a les 18:30 hores
Esplugues- OAR Gràcia, dissabte a les 19 hores
Sant Esteve Sesrovires- Salle Montcada, dissabte a les 19:30 hores
La Garriga- Joventut Mataró, dissabte a les 19:30 hores

Diumenge
Maristes Algemesí- Vendrell, diumenge a les 12 hores
Sant Martí Adrianenc- Bordils, diumenge a les 12;30 hores

Entrevistes