updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

La rebel·lió del “modest”?

La rebel·lió del “modest”? Foto: @ehfcl

Article d'Opinió de David López, entrenador nacional i actual entrenador del primer equip de l'Handbol Sant Cugat.

Després de l’espectacle d’aquest cap de setmana a Köln he llegit moltes opinions i comentaris a la xarxa. No és habitual que les dues semifinals d’un campionat d’Europa de qualsevol esport es resolguin d’una manera tan ajustada, la qual cosa parla a favor de l’espectacle i del nostre esport. A això cal afegir, que la majoria donaven o donàvem per fet que el tot poderós PSG havia de vèncer al Vezprem amb relativa solvència. De la mateixa manera, tot i que alguns advertien del potencial del Vardar, semblava que el F.C.Barcelona s’imposaria als macedonis, i ves per on saltava la primera sorpresa en aquesta semifinal.

Amb el conjunt català eliminat, el Vardar recollia les simpaties d’aquells que de manera conscient o inconscient en el món de l’esport s’alineaven amb el modest. I és que a ulls de tothom el PSG era un Goliath que difícilment semblava vencible. El guió estava escrit, i els francesos estaven destinats a fer-se amb la glòria. Els germans Karabatic, Omeyer, Narcisse, Gensheimer i companyia no es podien deixar sorprendre, pels macedonis.

Però ves per on, va succeir exactament així. En una final de tu a tu, en els instants finals els macedonis van donar la campanada i es van imposar per un sol gol de diferència en els darrers segons. I saltava la sorpresa, David, havia vençut a Goliath. Perquè tots teníem clar que el PSG era un gegant fet a cop de talonari, o de petrodòlars si voleu (amb un pressupost d’uns 17 milions d’euros). Però què me’n dieu del Vardar?

L’heroi que havia canviat el guió i s’havia rebel·lat i havia vençut al gegant, és en realitat un David de llegenda? Un petit agosarat que derrotava al tirà? Em permetreu que discrepi, francament.

Parlem d’un club en mans d’un multimilionari rus, amb un pressupost aproximat d’uns 7 milions d’euros i jugadors contrastats com Joan Cañellas, Arpad Sterbik, Dibirov; o jugadors emergents de gran qualitat com Dujshebaev o Luka Cindric (una de les estrelles de la final). Resumint, 6 milions d’euros, una plantilla de plagada de jugadors internacionals i només dos macedonis a les seves files, dels quatre finalistes el que menys jugadors nacionals té en plantilla. Un David amb llançamíssils incorporat.

I de la direcció tècnica si voleu en parlem un altre dia, perquè aquí sí que em queda clar que el millor no s’asseia a la del PSG, però això, com diuen els castellans, “es harina de otro costal”.

David López

Mestre d'Educació Física i entrenador nacional d'handbol. Actual entrenador de l'Handbol Sant Cugat de 1a Estatal.

Website: twitter.com/davidlupus

Entrevistes