updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

QUADRE de les categories Catalanes masculines... com quedarà tot?

El Granollers C, campió, continuarà a Lliga Catalana ja que no pot pujar El Granollers C, campió, continuarà a Lliga Catalana ja que no pot pujar

Com ja havíem avançat, la Federació Catalana va comunicar que s'havien decidit anul·lar tots els descensos de 1a Catalana a 2a Catalana, degut al recurs presentat per diversos equips de la Fase de Permanència a 1a Catalana per la inscripció fora de termini de dos jugadors provinents de la Divisió d'Honor B.

D'aquesta manera s'accepta l'error de no haver hagut de donar validesa a l'alta federativa d'aquests jugadors del Cornellà i Sant Fost, i entenent el perjudici de cara als altres equips participants han decidit anular els descensos en aquesta categoria, però ni se suspèn ni s'anul·la aquesta Fase de Permanència. Un conflicte entre el Comitè de Competició i el Comitè d'Apel·lació que farà que s'hagin de reajustar les categories de cara a la temporada vinent. LLEGEIX EL VEREDICTE DE LA FCH

Quins reajustos provoca aquest fet?

Ara, tal com s'explica en el Veredicte de la FCH, s'hauran de fer "les correccions administratives i de competició oportunes, amb caràcter d'urgència, que ja van ser ratificades a la propera Assemblea de la FCH" celebrada el mateix dissabte dia 19 de maig. Per tant, la temporada vinent hi haurà una 1a Catalana amb 23 equips, de la qual en baixaran 11 per reduir-la tal com estava previst enguany.

El dissabte a l'Assemblea es va anunciar aquest fet i que –si tot tira endavant tal com es va dir– també s'anul·len els descensos de 2a Catalana a 3a Preferent, i de 3a Preferent a 3a Catalana. I inclús equips que en principi no comptaven en pujar de 3a Catalana a 3a Preferent podrien guanyar aquest dret per tal d'omplir les categories segons la proposta que estava en procés d'aprovar-se. Veiem, doncs, com quedaria el quadre d'equips després d'una temporada on només hauran baixat 6 equips!

Com quedarà tot plegat? Quadre actualitzat

En VERMELL equips que han baixat En negre equips que es mantenen En verd equips que han pujat Equips que pujarien per la reestructuració

Quadre de Categories per la Temporada 2012-13 Categories masculines

LLIGA CATALANA

(14 equips)

1A CATALANA

(23 equips)

2A CATALANA

(22 equips)

3A PREFERENT

(28 equips)

Vendrell Vilamajor Cambrils Xarxa
Gavà Pardinyes Garbí Palafrugell Súria

Granollers C

Llagostera OAR Gràcia B Cardedeu B

Banyoles

Parets Polinyà Cooperativa Sant Boi

La Roca B

Sant Vicenç Molins B Vic

Sant Quirze

St Esteve Palautordera Valldoreix Claret

Manyanet

Terrassa Sant Martí C Terrassa B

Sant Joan Despí

Molins de Rei Sant Cugat B Castelldefels

Sarrià B

Sant Martí Adrianenc B Banyoles B Sarrià C

Poblenou

Cornellà Calella Poblenou B

Bordils B

Cardedeu Salle Bonanova B Les Franqueses

Sabadell Creu Alta

Sant Esteve Sesrovires B Sant Llorenç Sant Feliu Canovelles

Salle Bonanova

Joventut Mataró B Alcarràs Tortosa

Sant Cugat

Esplugues B La Roca C Sant Andreu de la Barca
  Fornells Martorell Berga
  Sant Fost Manyanet B Sant Just
  Gavà B Sant Joan Despí B Igualada
  GEiEG Vilanova i la Geltrú OAR Gràcia C
  Sant Miquel Vallag Bordils C
  Barberà Joventut Mataró C Pardinyes B
  Sant Quirze B Palautordera B BCN Sants
  Blanc i Baus Granollers Rubí Sant Andreu
  Montgrí
Lloret
   
El Papiol Sant Vicenç
      Agramunt
      Aula
      Escola Pia Granollers
      La Garriga B

La temporada següent baixarien 3 equips de Lliga a 1a i en pujarien 3 de 1a a Lliga, i la Lliga quedaria en 14 equips tal com està ara.
De 1a a 2a baixarien 11 i de 2a a 1a pujarien 4, i així a 1a Catalana quedarien 16 equips (que és el que es volia fer aquest any).
De 2a a 3a Preferent en baixarien 5, i de 3a Preferent a 2a en pujarien 4. D'aquesta manera a 2a en quedarien 28 equips (que era la proposta nova en fase d'aprovació).
De 3a Preferent a 3a Catalana, en baixarien 4 i de 3a Catalana a 3a Preferent en pujarien 4. Així la 3a Preferent es quedaria en 28 equips (com també era la proposta nova).

Tot això pot variar segons decisió dels diferents comitès de la FC Handbol. A CatHandbol n'estarem al corrent i ja us n'anirem informant.

Entrevistes