updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Anna Manaut renova amb el Besançon fins el 2018

Anna Manaut a gust a França Foto: www.esbf.fr Anna Manaut a gust a França

La catalana Anna Manaut ha renovat aquesta setmana amb el Besançon per una temporada més, fins l'estiu de 2018, una gran notícia per una jugadora que recordem que ja va ser internacional.

Una renovació que simbolitza la bona integració i rendiment de la jugadora catalana a l'ESBF, equip que es troba a la igualada zona mitja de la potent lliga francesa. De moment ja ha marcat 20 gols en els 8 partits jugats.

"Estic molt contenta perquè he fet molts progressos en aquests cinc mesos, i va molt bé amb les meves companyes d'equip. La feina que fem als entrenaments és molt bona i la lliga francesa és especialment interessant. Cada equip pot guanyar cada partit... mai se sap qui guanyarà fins que els segons finals, i això és una cosa molt bona per a tothom", ha declarat Manaut a la web del seu club.

- Notícia a la web de la Lliga Francesa

 

RECORDEM L'ENTREVISTA QUE LI VAM FER FA UNS MESOS

Del Castelldefels a Galícia i ara cap a França. Com encares aquesta segona aventura lluny de casa?
Afronto aquesta nova etapa amb molta il·lusió, ganes d'aprendre i poder gaudir d'una experiència nova en tots els sentits, des de viure amb un altre país fins a aprendre d'una altra lliga molt diferent a la nostra.Quin és l’objectiu del Besançon per aquesta temporada? I el teu personal?
L'objectiu d'aquest any és classificar-nos pels play off i a partir d'aquí lluitar tots els partits per aconseguir la millor plaça possible. A nivell personal, tal i com he dit anteriorment, l'objectiu és aprendre, créixer com a jugadora i viure una altra lliga.

Veient el bon inici amb triomf i 4 gols de 4 sembla que de moment la teva adaptació és molt bona. Què és el que t’agrada més de la teva nova "casa"? I el que t’ha costat més?
De moment estic a gust, tot i que encara estic en procés d'adaptació. M'agrada molt com es treballa, tant a nivell individual com a col·lectiu i el fet de que sigui un equip jove, competitiu i implicat és molt favorable a l'hora de treballar. El que m'està costant més és adaptar-me a l'estil de joc, és molt ràpid, i tan en atac com en defensa es necessita un plus a nivell físic.La pregunta és obligada. Després d’un salt com el que fas a una de les millors lligues europees, creus que estàs trucant a la porta de la selecció?
Crec que en primer lloc és un repte a nivell personal, posar-me a prova a mi mateixa,  i a veure com m'acabo d'adaptar a una lliga que pel seu estil de joc és bastant diferent a la d'Espanya, després ja es veurà. I, si algun dia s'obra la porta, serà un orgull poder gaudir d'aquesta experiència.

Com veus des de fora l’estat de l’handbol a Catalunya i Espanya ara mateix?
A nivell professional (excepte un o dos clubs), l'handbol es troba en la mateixa situació a tot Espanya. Després de veure com es viu aquí a França, crec que falta professionalitat, valorar més el treball de les jugadores (no només en l'àmbit econòmic), més professionalitat entre la federació i clubs, horaris d'entrenaments raonables, viatjar amb millors condicions...potenciar més l'handbol femení, fer-lo més visible. Molta feina per endavant però espero que amb el temps i amb molt de treball s'aconsegueixi.

Doncs estarem atents al que vagis fent a França. Molta sort!
Moltes gràcies!

- Entrevista a la web del seu club (en francès)

Entrevistes