Espanya passa a la final del Mundial

La selecció espanyola –amb set catalans i dirigida per Valero Rivera– ha accedit aquest divendres a la final del Mundial Handball Spain 2013. Els eslovens han aguantat molt bé fins al descans (13-12), però s'han estavellat a la segona meitat contra la defensa espanyola i el porter Sterbik, fent només tres gols en més de 22 minuts.

Els deu primers minuts de la segona meitat no han canviat res pel que fa al marcador, amb dos gols per banda (15-14), però ja s'ha vist un predomini clar de les dues línies defensives, que acabaria sent decisiva.

Una combinació entre Entrerríos i Julen Aguinagalde ha posat el 16-14 que ha estat l'inici del triomf espanyol, ja que els eslovens seguien sense veure la manera de superar la defensa liderada per Viran Morros, ni un Arpad Sterbik que feia estona que ho havia començat a aturar tot. Un penal de Cañellas i un bon rebot de Viran després d'un contraatac errat per Víctor Tomàs han donat als de Valero quatre gols de renda que els eslovens ja no han pogut remuntar. Eslovènia ha demanat temps, però dos contraatacs de Valero Rivera Jr. i de Viran Morros, i un gol d'un motivat joan Cañellas, han provocat el segon temps mort dels eslovens que veien com se'ls escapaven les possibilitats de passar a la final. Aquest parcial de 6-0 ha estat demolidor (21-14). A partir d'aquí, els de Valero Rivera no han tingut problemes en gestionar aquesta renda per passar a la gran final del Mundial que es disputa aquest diumenge al mateix Palau Sant Jordi.