El Brasil de Jordi Ribera frega la gesta contra Rússia

El Brasil de Jordi Ribera frega la gesta contra Rússia Fotos: Handball Spain 2013

La "canarinha" entrenada per Jordi Ribera (llegeix el reportatge entrevista que li hem fet aquesta setmana) ha fregat la gesta de classificar el Brasil per uns Quarts de final d'un Mundial per primer cop a la seva història, plantant cara fins el darrer segon a Rússia. La "canarinha" ha fet un gran partit, i només s'ha vist doblegada per l'encert de Sergei Gorbok amb els seus 11 gols de 15 llançaments.

Brasil 26 - 27 Rússia

El Brasil ha fet gala de la intensa defensa que els ha inculcat el tècnic català, i s'ha mantingut sempre dins del partit. A la represa inclús s'han posat dos gols per davant (18-16), però un parcial immediat dels russos ha trencat la petita renda de dos gols que havien agafat els grocs. La reacció dels d'Oleg Kuleshov ha estat clau, ja que a partir d'aquí la iniciativa sempre ha estat russa. També important ha estat el cop a la cara sobre el jove Patrianova, quan acaba de fer el 20-20 i que l'ha deixat uns minuts fora de la pista per recuperar-se.

A falta de tres minuts semblava que Rússia sentenciava el partit (24-27), però els de Jordi Ribera no s'han donat per vençuts i han acabat posant contra les cordes els russos. Felipe Ribeiro ha acostat els seus a dos gols, però ell mateix ha desaprofitat l'ocasió de posar-se a només a un. Ha estat objecte de clar penal, però ha enviat el llançament directament a la cara del porter Levshin amb el resultat lògic: vermella directa. Semblava que això decidia ara sí el partit, però no ha estat així. Rússia ha perdut la pilota per uns innocents passos, i el capità Fernando Pachecho (que durant el partit havia estat poc encertat) ha fet el 26-27 a falta de 40 segons amb el seu potent braç esquerre.

Els russos tenien un atac i han demanat temps just quan el seu extrem estava llançant... amb sort perquè el llançament l'havia aturat el porter brasiler. Però al tornar del temps mort els àrbitres han avisat el passiu, Rússia ha acabat perdent la pilota i cometent una falta sancionada amb dos minuts. Quedaven onze segons, i el Brasil atacava amb porter jugador, per tant amb un jugador més (recordem que Ribeiro havia vist la vermella). Però l'ànsia del jove Patrianova –que havia fet un gran partit– ha fet que busqués el llançament quan encara quedaven set segons per sobre de dos rivals. Una llàstima, perquè la pròrroga prometia encara més espectacle.

Ara, aquest jove equip de Brasil amb la mà de Ribera promet moltes alegries en el futur.