updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Granollers es juga la presència a la Copa Asobal a Guadalajara

El Fraikin Granollers i el Guadalajara es juguen una plaça a la Copa Asobal Foto: asobal.es El Fraikin Granollers i el Guadalajara es juguen una plaça a la Copa Asobal

Avui dimecres es juga la darrera jornada de l'any de la lliga Asobal amb l'interès que suposa que s'han d'atorgar dues places per a la Copa Asobal.

En efecte darrera jornada de l’any de la Lliga Asobal, la darrera de la 1a volta, d'avui dimecres dia 13 de desembre, ens porta una lluita interessant per assolir les dues places que queden per a la Copa Asobal del cap de setmana (dies 16 i 17) a Lleó, per a la qual ja estan classificats l’Ademar Lleó, com a amfitrió, i el FC Barcelona. Les altres dues places se les han de repartir entre Anaitasuna, Fraikin Granollers, Guadalajara i Ciudad Encantada.

El Fraikin Granollers se la juga a Guadalajara

El Granollers visita l’equip que va trencar la ratxa immaculada del Barça fa una setmana i hi va per jugar-se a cara o creu la classificació per a la fase final de la Copa Asobal del cap de setmana (16 i 17) a Lleó. 

L'última visita a aquella pista es va produir en l'última jornada de la temporada passada i el Granollers va guanyar clarament per 25-33, i també havia guanyat el partit de casa clarament per 34-24. Però aquesta temporada l'equip del Guadalajara està molt més fort, com ho va demostrar empatant contra el Barça. Però després s'ha vist que són ben humans, ja que van perdre a la pista del Zamora, que era el cuer.

El partit ens porta l'enfrontament entre els germans Márquez, en Chema, màxim golejador de l'equip manxec i de la Lliga Asobal, i l'Àlex, jugador del Granollers.

En Chema porta 107 gols, amb una efectivitat dels 64%, i és el principal perill dels liles, ja que el següent golejador és el pivot Javier Garcia amb 48. El seu germà Àlex en porta 23 amb una  efectivitat del 49%.

Possibilitats de classificació del Fraikin

Recordem que la classificació està així: Anaitasuna i Granollers 19, Guadalajara i Ciudad Encantada 18. I es classificaran els dos millors d'aquests equips.

Els altres partits dels quals depèn la classificació, i que també es juguen a les 20:30 hores, són:

Bada Huesca- Ciudad Encantada
Anaitasuna- Zamora

Tot i que l'Ademar està classificat com organitzador, també pot influir-hi el resultat del partit Ademar- Valladolid,  que es juga a les 20:45 hores, per possibles empats.

Com es pot veure en el document adjunt de la web de la Lliga Asobal, el Granollers es classificarà segur si guanya a Guadalajara. En cas d'empat a Guadalajara, el Fraikin es classificaria excepte en dos casos: que Anaitasuna i Ciudad Encantada guanyin, o bé Anaitasuna empati i Ciudad Encantada guanyi.

Aquestes són les 27 combinacions possibles

El Barça Lassa juga a Pontevedra

A la mateixa hora el Barça buscarà la victòria a la pista del Teucro, un equip que és desè amb 11 punts i davant el qual l'equipd e Xavi Pascual hauria de tornar a la senda de les victòries a pista contrària, per anar fent camí cap al títol de lliga.

El principal perills de l'equip gallec és el lateral esquerre cubà Yoan Balázquez que ha arribat a la centena justa de gols, amb una  efectivitat  del 61%. L'acompanyen bé a la primera línia el central gallec Borja Méndez amb 61 gols, i el lateral dret asturià Daniel Hernàndez que n'ha fet 43.

 

Entrevistes