updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Doble cita Asobal en dimecres esperant l'europea del diumenge

El Barça visita Artaleku Foto: Arxiu El Barça visita Artaleku

El FC Barcelona Lassa i el Frakin Granollers tenen cita d'Asobal avui a la mateixa hora (20:30 hores) a l'espera de la cita europea –i hongaresa– del proper diumenge, que per al Barça serà a Szeged i per al Granollers a casa davant el Balatonfuredi.

El Barça visita Nonó, Lancina i Ledo

El líder, el FC Barcelona Lassa, visita el Bidasoa d'Irun, que fou precisament el darrer rival del Fraikin i davant del qual l'equip vallesà va suar molt per aconseguir els dos punts. El partit es jugarà a la històrica pista d'Artaleku on el Barça ha jugat en 22 ocasions en partit de lliga Asobal, amb 16 victòries, 1 empat i 5 derrotes.

L'equip basc ocupa la 12a plaça amb només 6 punts, ben lluny dels 18 que té el Barça que, com és ben sabut, no n'ha perdut cap. El Bidasoa té un bon percentatge en el llançament exterior amb un 58% és el 6è de la lliga i curiosament està per sobre del blaugrana que és d'un 55%. I és que el Barça a la lliga destaca sobretot per la seva efectivitat des dels 6 m i en el contraatac.

Els màxims golejadors irundarres són el gironí Eduard Nonó i l'extrem Odriozola, tots dos amb 32 gols. L'altre català Borja Lancina porta 20 gols. I encara hi ha un altre conegut com és el porter gallec Xavier Manuel Ledo que havia estat blaugrana, i que té una efectivitat del 27%. De fet la porteria del Bidasoa és un dels seus punts febles i és la segona pitjor de la lliga.

El Granollers tindrà al davant el porter amb millor percentatge d'Asobal

El Fraikin Granollers es desplaça a terres andaluses per jugar contra l'Ángel Ximenez de Puente Genil. L'equip andalús ocupa la 10a plaça amb 8 punts. Però a casa seva s'ha mostrat fort i només hi ha pogut guanyar l'Anaitasuna i per la mínima.

S'ha de dir que el seu porter sevillà Jorge Oliva és, junt amb el suec Nordlander de l'Anaita, el que té el millor percentatge de la lliga amb un 39%, per sobre de Gonzalo i Ristovski que estan en un 38%. I els seus principals referents en atac són els laterals Juan Antonio Vázquez i David Jiménez amb 38 i 35 gols i el pivot gallec Moreira amb 27.

La temporada ja van coincidir aquests dos desplaçaments

Com a dada curiosa dir que al temporada passada en la mateixa jornada els dos equips catalans van fer exactament els mateixos desplaçaments que faran avui. I a més va ser quasi en la mateix data, el 16 de novembre.

Entrevistes