updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Cap de setmana de Copa Asobal, amb Barça i Granollers, a León

S'espera un gran ambient a León Foto: @ADEMARLEON S'espera un gran ambient a León

Aquest cap de setmana la capital de l'handbol estatal se situa a Lleó on es disputa la Copa Asobal amb la presència de FC Barcelona Lassa i Fraikin Granollers.

És aquesta la setena Copa Asobal que organitza l'Ademar i l'equip que ara dirigeix Rafa Guijosa vol trencar la mala ratxa ja que mai l'ha pogut guanyar a casa seva. Els dos títols que tenen d'aquesta competició els van assolir a Saragossa (1998-99) i Barcelona (2008-09).

Com és habitual hi tindrem el FC Barcelona Lassa i el Fraikin BM Granollers, que no s'enfrontaran en les semifinals, amb el que queda oberta una possible final catalana. No serà fàcil, però, ja que els dos equips tindran al davant grans rivals que es troben en un bon moment de forma.

En les dues últimes edicions, celebrades totes dues a Lleó, l'equip local va caure a semifinals i el títol va ser per al FC Barcelona. L'equip blaugrana ha guanyat les cinc últimes edicions i té un total d'onze títols a les seves vitrines. En el palmarès el segueixen Ciudad Real (6), Teka Cantabria (4), Ademar Lleó (2), Bidasoa Irún (1), Valladolid (1) i el BM Granollers, que té un títol aconseguit la temporada 1993-94 amb Manel Montoya a la banqueta.

La primera Copa Asobal catalana va ser per al BM Granollers

La primera Copa Asobal que es va emportar un equip català la va guanyar el BM Granollers la temporada 1993-94, superant el Barça a la final per 19-21 a Alcobendas, ja que els tres primers títols els havien guanyat Teka Santander (2) i Elgorriaga Bidasoa.

VÍDEO del primer títol català de la Copa Asobal

Els quatre millors equips de l'Estat es troben a Lleó

No cal presentar massa els quatre equips participants, que són els quatre primers de la Lliga Asobal i ara mateix clarament els quatre millors equips de l'estat espanyol. 

El que podem fer és recordar els resultats que hi ha hagut entre ells durant la primera volta de la lliga Asobal.

FC Barcelona - Ademar León 26-25
FC Barcelona- Fraikin Granollers 37-26
Naturhouse La Rioja - FC Barcelona 22-24
Fraikin Granollers - Ademar León 24-29
Naturhoue La Rioja - Fraikin Granollers 35-23
Ademar León - Naturhouse La Rioja 27-23

Mirant aquests resultats sembla que la final podria ser Barça - Ademar, i deu ser el que tothom espera a Lleó, per intentar un triomf històric de la mà de Rafa Guijosa i que l'equip lleonès va estar ben a punt d'aconseguir al Palau Blaugrana a la Lliga. Però està clar que Naturhouse i Fraikin Granollers intentaran trencar els pronòstics.

- La prèvia de fcbarcelona.cat

- La prèvia de bmgranollers.cat

SEMIFINALS: Dissabte 17 de desembre

17h: FC. Barcelona Lassa - Naturhouse La Rioja

El Barça, primer classificat de la lliga sense cap partit perdut, s'enfrontarà a l'actual segon classificat, un Naturhouse La Rioja que ha demostrat a Europa que pot ser competitiu a un alt nivell. Amb el recuperat Albert Rocas en un bon moment i havent cedit només dos partits en tot el campionat domèstic, contra el Barça (22-24) i a la pista de l'Ademar de León (27-23).

19h: ABANCA Ademar León - Fraikin BM. Granollers

L'equip amfitrió serà el rival del Fraikin Granollers. Un Abanca Ademar de León que entrenat per Rafa Guijosa i amb un Juanín García que no deixa mai el seu estat de gràcia, ha fet una gran primera volta il·lusionant a la parròquia lleonesa. Un rival temible pels de Carlos Viver que intentaran donar la sorpresa.

FINAL: Diumenge 18 de desembre 16:45h

 

Entrevistes