updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Barça té dissabte un partit clau a Nantes

El Hall XXL de Nantes amb 10.000 espectadors espera el Barça Foto: HBC Nantes El Hall XXL de Nantes amb 10.000 espectadors espera el Barça

El Barça té el dissabte un partit molt important a la pista del Nantes, on ha de guanyar si no vol veure com se li escapa el segon lloc del grup.

En efecte el FC Barcelona Lassa visita el dissabte a les 20:45 hores la pista del Nantes. El Barça està classificat en tercer lloc amb 12 punts i el Nantes és segon amb 13 punts, tots dos lluny del Vardar, que és primer amb 16, i al qual ha de rebre tant el Barça com el Nantes. Està clar que una victòria aplanaria molt la possibilitat d'obtenir el segon lloc del grup, i tenir un rival més fàcil a vuitens de final. I qui sap si podria permetre lluitar pel primer guanyant al Vardar al Palau Blaugrana.

En partit jugat entre setmana el Rhein Neckar Löwen, que està empatat a punts amb el Barça a la classificació però per sota pel golaverage, va perdre a Zagreb. Per tant el FC Barcelona, encara que perdi, conservarà el tercer lloc del grup.

Recordem que a la primera volta a Barcelona l'equip blaugrana va guanyar per 31-25 després d'una espectacular remuntada, ja que en el minut 5 de la segona part els francesos guanyaven per 14-19, i van rebre un parcial de 17-6 en els darrers 25 minuts.

El Nantes, un rival amb molts coneguts

El Nantes a la seva pista ha guanyat al Pick Szeged (30-26), Kristianstadt (34-25), el Zagreb (28-27), el Wisla Plock (32-30) i va empatar amb el Rhein Neckar Löwen (26-26). A la lliga francesa està situat en quart lloc per darrere de Montpeller, Nimes i Paris Saint-Germain. 

A les files del Nantes hi figuren tres vells coneguts de l'afició blaugrana, tots tres esquerrans: David Balaguer, Kiril Lazarov i Eduardo Gurbindo. Tots tres formen evidentment una ala dreta temible. Han anotat fins ara 31, 24 i 29 gols respectivament. Altres jugadors importants de l'equip són el pivot francès Tournat (màxim golejador amb 34 gols), el bosni Buric, també pivot (29 gols), el lateral esquerre hongarès Faluvegi (24), el central francès Lagarde (20), l'extrem esquerra alemany Klein (19) i el francès Nyokas. A la porteria compten amb els francesos Dumoulin i Siffert. I en el seu ambient, que Valero Rivera Folch coneix bé, està clar que seran molt difícils de batre.

Vídeo a EHFTV amb David Balaguer i Edu Gurbindo

Entrevistes