updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #1aEstatal: El Sanes guanya a Sant Quirze i l'ascens torna a treure fum

Resum #1aEstatal: El Sanes guanya a Sant Quirze i l'ascens torna a treure fum Foto: @handbol_sanes

L'emocionant duel a Sant Quirze –el segon capítol dels tres partits entre els tres capdavanters– deixa la zona alta encara més ajustada. Per sota, el Bordils B ja ha perdut la categoria.

El partit de la jornada estreny més la lluita per l'ascens:
Handbol Sant Quirze 20-22 Sant Esteve Sesrovires

Emocionant duel a Sant Quirze del Vallès, en el qual ha acabat guanyant l’equip menys golejat al més golejador. D'aquesta manera l’equip de Dani Ariño i Miquel Herrero s'ha refet aquest diumenge fora de casa de manera agònica després de dues ensopegades a casa que els deixaven sense marge d'error.

Després d'aquest resultat, Sant Quirze i Sant Martí Adrianenc queden amb 49 punts just abans d'enfrontar-se la setmana vinent, i amb el Sant Esteve Sesrovires només dos punts per sota, amb 47

Vídeo del darrers segons del partit @handbolsanes

Ha estat un partit molt igualat però en el qual el conjunt local (sense un dels seus pilars Ricard Reig a fases estatals amb el juvenil femení del club "kiri") s'ha vist per darrere en el marcador des de l'inici (0-3 als 7'). Després del cop inicial, l'atac local ha començat a rutllar i s'han acostat fins el 6-7, però després d'un nou parcial de 0 a 3 el Sanes ha agafat quatre gols de marge (6-10). Tot i això, i amb un gol al límit del temps, els quirzetencs han ajustat l'electrònic al descans fins el 9-11.

A la represa, el matx s'ha anat ajustant fins que els locals s'han posat per davant per primera vegada amb el 18-17 a onze pel final. Però dos gols d'Escudero i Falguera han posat de nou per davant els visitants. L'extrem local Víctor Sáez ha posat les taules de nou (19-19), però just després el Sanes ha sabut aprofitar una superioritat per posar-se dos amunt a falta de mig minut (19-21). El tècnic local, Jaume Solé, ha demanat temps i el seu equip ha fet el 20-21, però tot i la forta pressió dels locals el matx ha acabat sentenciat amb un gol d'Albert Falguera.

Els màxims golejadors van ser el pivot quirzetenc Carles Asensio i el visitant Jacobo Gracia, amb 7 gols cadascun. Per part sesrovirenca també van destacar Roger Pujol (6) i Albert Falguera (3)

Els antecedents històrics són bastant favorables als visitants, que han puntuat en 5 de les 9 darreres visites:

Sant Martí Adrianenc 30-24 Sant Joan Despí

L’equip de Lorenzo Rueda va fer dissabte la seva feina amb un valuós triomf en el derbi que els permet empatar al capdavant de la taula amb el Sant Quirze. Després d'uns deu primers minuts ajustats (4-4), al descans els locals ja guanyaven de tres gols (14-11). Tot i això a la represa, els santjoanencs van arribar a posar-se a un gol (18-17 als 43'), però el potencial i motivació del conjunt local va acabar obrint de nou una petita escletxa de 3/4 gols, que en el tram final es va acabar d'obrir del tot fins el 30-24 final.

Vídeo del partit / FB Sant Martí Adrianenc

ANÀLISI: La lluita per les fases d'ascens

Veiem el que els queda fins al final als tres equips que lluiten per les fases (en MAJÚSCULA partits que juguen a casa, i en minúscula partit que juguen a fora)

Bordils B 21-21 Joventut Mataró

El partit de la Xarxa havia perdut la possible emoció el dia abans amb el triomf del Palautordera que deixava els bordilencs matemàticament descendits, i jugant contra un Mataró amb la feina feta. Tot i això, el partit ha estat molt disputat i ajustat (12-11 al descans) i s'ha pogut viure un final molt emocionant, en el qual els bordilencs han aconseguir sumar un punt que els permet una petita alegria en una temporada complicada pel que fa a resultats.

Els màxims golejadors han estat el local Arnau Balló (6) i el mataroní Oriol Vaqué (5)

Vídeo del partit / La Xarxa

Sant Esteve Palautordera 33-32 Granollers B

L’altre equip en zona de descens, el Sant Esteve, va aconseguir allargar una setmana més les poques seves esperances de salvació amb un triomf de prestigi contra el filial granollerí.

Primera meitat frenètica, en la qual semblava que els granollerins obrien el marcador (10-14), però en la qual van reaccionar els de casa arribant al descans 19-18. A la represa, la iniciativa va ser sempre dels locals que van arribar a guanyar de quatre (26-22) però van haver de patir de valent davant el potencial dels visitants que van arribar a empatar a 28 i a 31. Al final, però dos gols de Sergi German i Jordi Planas van posar el 33-31 a un minut que pràcticament va sentenciar, tot i el darrer gol dels de Sergio Pozo.

El capità del Sant Esteve Jordi Planas, amb 13 gols, va tornar a ser el referent ofensiu del seu equip, ben secundat per Sergi Germán amb 7 gols. Per part granollerina, aportació molt repartida, amb 4 gols de Ferran Cisneros, Pol Valera i Sergi Franco

Palautordera 34-29 UE Sarrià

Pas molt important dels palauencs cap a la permanència, tot i que el triomf de l'altre equip del Naix Montseny no els hi permet assegurar-la encara. Els de Marc Lurbe i Marc Amargant van fer gala de la seva major motivació, i pràcticament van sentenciar el matx a la primera meitat (20-11). A la represa, els sarrianencs van poder maquillar una mica la derrota.

Gran partit del local Albert Salles amb 10 gols, Moroki Matano (7), Roc Segarra (6) i Nil Sabadell (5). Per part visitant el més encertat va ser Josep Ballester, amb 7 dianes

Esplugues 17-18 OAR Gràcia

Partit amb poca brillantor entre dos equips amb la feina feta, i que va ser guanyat per la mínima per l'equip més ben classificat, un OAR Gràcia que puja fins a la sisena posició de la classificació.

El primer temps va estar dominat pels graciencs (7-10), que semblava que a l'inici de la segona meitat acabaven de trencar el partit (11-16). Al final, però els espluguencs van anar ajustant el marcador, però tot i fer el 16-18 a més de tres minuts pel final, el 17-18 no va arribar fins que faltaven deu segons pel final.

En un partit amb poc encert ofensiu, van destacar en l'aspecte golejador l'espluguenc Joan Pi amb 6 gols, i els graciencs Quin Vaillo i Guillem Correro, amb 4

Sant Vicenç 24-29 BM La Roca

La Roca va refer-se de la derrota a casa amb un triomf molt treballat a Sant Vicenç. El partit va començar dominat pels de casa, que al descans guanyaven 14-12. A la represa, els roquerols van saber esperar el seu moment i després d'empatar a 18 i agafar la iniciativa al marcador i al cap de pocs minuts van agafar un coixí de 3/4 gols que van saber gestionar fins al final.

L'home més valuós dels roquerols va ser Marc Sànchez amb 10 gols, mentre que per part local Pol Deirós i Joan Gabriel Martínez en van fer 5

Salle Montcada 33-30 Sant Cugat

Bon partit entre dos equips en un bon moment de forma, i que va caure del costat de la Salle Montcada. Després d'una primera meitat intensa es va marxar al descans 17-16, per passar a una segona meitat amb moltes alternatives. Finalment es va arribar amb empat a 30 als dos darrers minuts, quan els locals van aconseguir un parcial de 3 a 0 que va sentenciar el matx al seu favor.

Tot i la derrota els màxims golejadors van ser els santcugatencs Oriol Cortés i Àlex Ortega amb 8 gols. Per part local, Albert Maresma va liderar el seu equip amb 7 i Mario Ortega en va fer 5