updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #1aEstatal: Triomf d'impacte del Sanes contra el vigent campió

El fortí de Sesrovires celebrant el triomf Foto: @lluis_ses El fortí de Sesrovires celebrant el triomf

Després de cinc partits, es mantenen tres equips al capdavant havent sumat 10 punts de 10 possibles, amb menció especial per un "Sanes" que va superar àmpliament al vigent campió.

­El partit de la jornada per un gran "Sanes":
Sant Esteve Sesrovires 32-24 BM Granollers B

Era sens dubte el partit més esperat de la jornada i això es notava a l'ambient. El Sesrovires feia cinc anys que no superava al filial granollerí a casa i ho va aconseguir amb tot mereixement fent una exhibició de joc ofensiu.

Poc semblava que acabaria així el partit després de la gran sortida dels vallesans que al minut 6 ja guanyaven 0-4. Però un ràpid temps mort dels locals va servir per revifar l'equip que va reaccionar amb un parcial de 5 a 0. A partir d'aquí, el partit va mantenir-se molt igualat fins al descans (11-11).

A la represa, però, els locals van sortir molt més tranquils i poc a poc van anar desplegant els seus recursos en atac, i amb uns espectaculars Marc Jordan (9 gols) i Enric Domingo (8), van anar obrint el marcador fins el 32-24. Un gran final del conjunt sesrovirenc final que va desfermar l'eufòria entre una afició local que ho celebrava amb ganes, sabent que aquesta temporada els toca somiar en fer coses grans.

Sant Martí Adrianenc 33-31 UE Sarrià

El Sant Martí Adrianenc va emportar-se dos punts molt importants en aquest clàssic, que els permeten deixar un rival directe com és el Sarrià força ensorrat a la classificació, a set punts ja del grup de líders.

Els visitants van poder aguantar el ritme dels liles el primer terç de partit (12-10 als 19'), però l'Adrianenc va fer un parcial de 6 a 2 que els va permetre obrir el marcador al descans (18-12). L'inici de la segona meitat va ser del conjunt adrianenc, que va anar obrint el marcador fins als 10 gols de renda (24-14 als 40'). En aquest punt, tot i veure-ho tot molt negre, els sarrianencs van treure l'orgull i van anar recuperant terreny fins a arribar a somiar amb una remuntada èpica posant-se 29-27 a falta de quatre minuts. Però els locals van saber patir i van assegurar un triomf que els manté a dalt.

Gran partit del local Alejandro Rodríguez (10 gols), mentre que per part visitant van destacar Josep Ballester (6), i Pere Arnau i David Mariscal (5).

OAR Gràcia 24-25 BM La Roca

Semblava que aquesta temporada l'OAR Gràcia podria trencar el malefici contra La Roca, però finalment els roquerols van emportar-se per la mínima un matx molt disputat i atractiu.

La primera meitat va ser com tot el partit: un frec a frec constant amb diferències sempre mínimes que va acabar amb un 12-13 favorable als visitants. A la represa, La Roca va agafar primer dos gols de marge (14-16) però els locals reaccionaven de manera ràpida evitant que el partit es trenqués.

D'aquesta manera es va arribar als darrers cinc minuts amb empat a 23 i màxima tensió. Amb aquest empat el roquerol Pau Pérez errava un penal, però l'OAR no tenia encert a la següent jugada i el mateix Pérez es refeia fent dos gols seguits, fins a posar el 23-25 a tres minuts i mig pel final. Els graciencs van marcar ràpidament el 24-25, però en un tram final d'infart el marcador ja no es va moure.

El local Bernat Correro (10 gols) i el visitant Pau Pérez (8) van ser els màxims realitzadors de la tarda.

Esplugues 27-21 Sant Esteve Palautordera

L'Esplugues va refer-se de la seva primera –i força inesperada– derrota de la temporada, amb un triomf solvent contra l'únic equip que de moment no ha aconseguir sumar.

Els del Baix Montseny van aguantar molt bé el primer quart d'hora (4-4), però al descans els locals ja havien obert un petit forat de tres gols (13-10). A la represa, es van mantenir aquestes rendes fins que un parcial de 5 a 1 va acabar de descantar la balança a favor dels espluguencs, que van repartir molt bé el pes ofensiu. El màxim golejador del matx va ser el visitant Sergi Planas (6 gols), mentre que el seu company Sergi Germán i el local Joan Pi en van fer un menys.

Joventut H. Mataró 30-21 H. Sant Cugat

El Joventut Handbol Mataró es va retrobar dissabte amb la victòria derrotant el Sant Cugat de forma còmoda per 30-21, en un partit decidit gràcies al gran joc dels mataronins a la primera part.

L'equip local va sortir molt motivat, superant amb facilitat la defensa visitant i amb els dos "Bernats" –Muñoz i Bonamusa– i Oriol Prat, molt efectius en atac. També hi ajudava la gran defensa i la porteria ratllant a un alt nivell, que van permetre que als 20' l'equip local guanyés de 8 gols (10-2), assecant l'atac santcugatenc –que va estar 17 minuts sense marcar– i marxant al descans amb un marcador sorprenent (15-6).

A la represa David López va esperonar als seus homes, i els santcugatencs van intentar la reacció, posant-se a 6 gols, però no en van tenir prou i de nou el Mataró va fer un gran tram final per retornar la diferència de nou gols que ja hi havia al descans.

Gran partit del mataroní Bernat Muñoz (10 gols), mentre que el pes ofensiu dels visitants el va portar Àlex Ortega (8 gols).

Sant Quirze 27-26 Sant Joan Despí

S'esperava un gran partit a Sant Quirze i no ha decebut a ningú. Al final, triomf per la mínima i amb molt de patiment per un conjunt "kiri" que es manté una setmana més al grup capdavanter.

Des de l'inici s'ha vist que el Sant Joan Despí, molt necessitat amb un sol triomf en quatre jornades, no posaria les coses fàcils al conjunt de Jaume Solé. S'han refet del 5-3 inicial, i han arribat a posar-se per davant per acabar marxant al descans amb empat a 13.

A la represa, màxima igualtat amb diferents alternatives, fins que en el tram final la iniciativa ha estat dels locals però el Sant Joan Despí ha sabut patir anant per darrere (21-19, 23-21) per posar-se a un sol gol a falta de cinc minuts 24-23. Però una nova estrebada local amb gols de "Garchi" i Pol Vilaplana han fet pujar un 26-23 a l'electrònic que tot i la reacció final visitant, ha acabat sent decisiva.

Ha brillat amb 11 gols el santjoanenc Ruben Cabello, mentre que els estilets dels locals han estat Ricard Reig i Marc Garcia amb 5 dianes

Bordils B 28-23 Sant Vicenç

Els bordilencs necessitaven imperiosament el triomf per deixar la cua de la classificació, i van fer com el seu primer equip el dia abans sumant un triomf molt celebrat. I és que no els ha estat gens fàcil doblegar un Sant Vicenç que venia esperonat després de la seva primera victòria a la categoria.

Al descans semblava que el matx podia acabar sent força còmode pel filial bordilenc (16-12), però a la represa han vist com els vicentins se'ls posaven a un sol gol (20-19). En aquest moment el tècnic local ha demanat temps mort per asserenar l'equip, i els seus homes han respost tancant la defensa, mantenint-se per davant i rematant al final passant del 25-23 al 28-23 final.

Amb 6 gols, els màxims golejadors han estat els locals Joan Congost i Ferran Palahí, i el visitant Àngel Grau.

Palautordera 31-34 Salle Montcada, jugat el dimecres

En partit avançat, jugat el dimecres, i com ja s'esperava veient els resultats històrics, es va viure un partit igualat i en el qual el Montcada, després de tres temporades sense fer-ho va poder tornar a la pista vallesana.

El partit va tenir moltes alternatives. Els palauencs van dominar durant quasi tota la primera part (arribant a fer-ho de 5 gols amb el 10-5 i el 12-7), però al tram final amb Albert Maresma agafant la batuta l'equip montcadenc va fer un parcial de 0-5 i se'n va anar als vestidors amb 17-20 a favor seu.

A la represa els de Pau Lleixà ja no van perdre el control i a l'equador de la 2a part dominaven de sis (23-29) i tenien el triomf ben encarrilat i els intents desesperats dels locals no els van servir de res.

Roc Segarra (9 gols) va ser el màxim golejador local, seguit per Albert Sallés (6) i Albert Maresma (també 9 gols) ho va ser dels visitants, seguit del seu germà Pau (6).